Norsk politi: Vi ved ikke om vi finder dykkerne

Store dele af skibsvraget MS Seattle er allerede gennemsøgt efter de druknede danskere. Men norsk politi er usikre på, om man nogensinde finder ligene

Med en miniubåd søger redningsholdet stadig - nu på femte døgn - efter de druknede danskere. (Foto: Kristian Linnemann)
Med en miniubåd søger redningsholdet stadig - nu på femte døgn - efter de druknede danskere. (Foto: Kristian Linnemann)

- Desværre kan jeg ikke oplyse, at vi har fundet dem endnu. Vi har heller ikke fundet effekter eller lignende fra dem.

Sådan lyder nu på femtedagen meldingen fra norsk politi, der fortsat styrer eftersøgningen af de to forsvundne danske dykkere. Den 38-årige mand og den 41-årige kvinde, der sammen søndag var ude at dykke på vraget MS Seattle, vendte - trods at de er erfarne dykkere - aldrig hjem som planlagt søndag eftermiddag. Siden har alle ledt på højtryk for at finde de formodede lig i vandet.

Vraget ikke færdigsøgt endnu
- Vi er ikke færdige med at gennemsøge området omkring vraget endnu. Jeg har ikke fuldt overblik over, hvor meget vi mangler, men vi forsøger jo også at gøre det så nøjagtigt som muligt, selvom det tager lang tid, oplyser operationsleder ved Agder Politi Vidar Neset til ekstrabladet.dk.

Indtil videre har man ikke fundet nogen spor efter danskerne, der nu ikke længere forventes at findes i live. Redningsholdet har sendt en miniubåd, som styres fra vandoverfladen på en båd, ned til det 140,7 meter lange og 18,6 meter brede vrag for at afsøge alle områder og afkroge. Indtil videre søger man dog ikke inde i selve vraget.

Uvist om ligene bliver fundet
- Gennem samtaler med de andre dykkere, som kendte dem, ved vi, at de ikke havde planer om at søge ind i vraget. Derfor leder vi heller ikke der. Endnu, forklarer Vidar Neset.

Men så snart hele området omkring det store vrag er blevet gennemsøgt, vil myndighederne dog tage stilling til, om en mindre miniubåd skal tages i brug for at kunne søge i selve vraget.

På spørgsmålet, om man overhovedet forventer at finde frem til de druknede danskere lyder det:

- Det kan jeg ikke give dig noget svar på. Det vil være spekulation. Men vi håber det stadig.