Bandeleder skulle dræbes i baghold

Så er anklageskriftet mod 16 medlemmer af Hells Angels og AK 81 klar. Der er rejst tiltale for seks drabsforsøg. Den formodede bandeleder 'Lille Abde' skulle dø i et baghold ved København Byret

Brian Sandberg er blandt de 16 tiltalte HA´ere og AK 81. Han tiltales for bl.a. to drabsforsøg.(foto: Thomas Sjørup)
Brian Sandberg er blandt de 16 tiltalte HA´ere og AK 81. Han tiltales for bl.a. to drabsforsøg.(foto: Thomas Sjørup)
Følg Krimi

Statsadvokaten for København har netop offentliggjort tiltalen mod de 16 medlemmer af Hells Angels og AK 81, der sidder varetægtsfængslet, og som er fældet på forklaringer fra et afhoppet medlem af AK 81. Han er selv idømt 12 års fængsel og er nu politiets kronvidne mod de 16 tiltalte.

Der er rejst tiltale for seks drabsforsøg og en række andre forbrydelser. Top-rockeren Brian Sandberg tiltales for to af drabsforsøgene. Anklageren kræver 600.000 kr. konfiskeret hos Brian Sandberg, hans honorar for bogen 'Gangster'.

Det fremgår af anklageskriftet, at den formodede bandeleder fra Nørrebro 'Lille Abde' Abdessamade Haggi Benerabe, 31, skulle dø i et veltilrettelagt baghold ved Københavns Byret den 30. juni sidste år.

Seks af de tiltalte planlagde drabsforsøget, der kun blev afværget, fordi politiet tilfældigt anholdt den ene fra døds-patruljen. Han skulle sammen med en makker komme kørende på en stjålet motorcykel og åbne ild mod 'Lille Abde', siger tiltalen.

Ordre til drab fra HA´er
Ordren til drabsforsøget på 'Lille Abde' blev, ifølge tiltalen, givet af en 36-årig fuldgyldig HA´er.

Fire AK 81´ere placerede sig på aftalte poster omkring Københavns Byret, så de kunne udpege 'Lille Abde', når han kom til byretten, hvor lejemord-sagen mod hans storebror 'Store Abde' kørte.

To 28-årige AK´ere skulle holde klar et bestemt sted på en stjålet motorcykel 'med et ukendt skydevåben for at dræbe' 'Lille Abde', siger tiltalen.

Imens holdt endnu en AK´er klar med en stjålet varevogn for at køre motorcyklen væk efter drabet og begge køretøjer skulle brændes af, siger tiltalen.

Drabsforsøget mod 'Lille Abde' kom først til politiets kundskab, da den afhoppede AK´er 'M' begyndte at 'synge'. Han deltog nemlig selv i drabsforsøget, som var det ene af fem drabsforsøg han blev dømt for.

Retssagen mod de 16 tiltalte rockere kommer til at køre ved retten i Glostrup over 60 dage til næste år. Glostrup ret er det eneste sted, hvor der findes en retssal som er stor nok, og hvor politiet kan garantere for sikkerheden.

Retssagen mod de 14 røvere fra gigantkuppet til 62 mio. kr. mod Dansk Værdihåndtering blev afviklet i retssalen, hvor rocker-sagen nu skal køre.

Sandberg gav ordre til drabsforsøg
Top-rockeren Brian Sandberg, der som de øvrige tiltalte nægter sig skyldig i det omfattende anklageskrift, er tiltalt for to drabsforsøg og et overfald ved Brorsons Kirke mod to indvandrere, der fik bøllebank med køller og spark.

Ordren til overfaldet blev, ifølge tiltalen, givet af Brian Sandberg og HA´eren Dennis Brodthagen, 36.

Brian Sandberg og Dennis Brodthagen gav også ordren til to drabsforsøg, siger anklageskriftet.

Det første skete den 11. september 2009 i Stationskiosken, Skelbækgade 42, hvor en 19-årig blev skudt, men overlevede.

Det næste skete den 9. oktober 2009 ved internetcaféen 'Surf and Play' i Rantzausgade, hvor Brian Sandberg og Dennis Brodthagen gav ordre til et 'drive-by' skyderi, hvor flere indvandrere skulle dræbes. Det skete, fordi der samme aften var blevet skudt mod Brian Sandbergs bil i Hellerup, afslører anklageskriftet.

To AK´ere, den ene den nu dømte afhopper M., kørte til Jægersborggade, hvor de modtog en pistol. Seks rockere kørte til internetcaféen, men da en af dem rettede pistolen mod caféen, søgte de udpegede ofre dækning og skød mod Brian Sandbergs bil, der blev brugt ved drabsforsøget.

Så flygtede alle rockerne uden at afgive skud, beskrives episoden i anklageskriftet.

'Afhopper' vidner mod Sandberg
Det fremgår af anklageskriftet, at afhopperen 'M' deltog i de tre angreb, der blev beordret af Brian Sandberg.

'M', der har anket sin dom på 12 års fængsel, fordi han håbede på at slippe med otte år på grund af sit samarbejde med politiet, er således politiets kronvidne også mod Brian Sandberg.

Uden 'insideren' M havde politiet næppe beviser til at rejse tiltale mod Brian Sandberg.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind