Annonce:
Annonce:

Avis: Bombemand er fra Tjetjenien

Den anholdte bombemand kan være genkendt som 24-årig tjetjener, der trænede i bokseklub i Belgien

Politiet har ved hjælp af fotomanipulation fjernet bombemandens ansigtsskader på dette foto. (Politifoto)
Politiet har ved hjælp af fotomanipulation fjernet bombemandens ansigtsskader på dette foto. (Politifoto)
Annonce:
Følg Krimi

Den belgiske boksetræner Albert Syben siger, at han kender den anholdte bombemand fra Hotel Jørgensen, der sidder varetægtsfængslet i København. Syben er boksetræner i byen Liege, hvor han har trænet den formodede bombemand, skriver avisen B.T.

- Ja, det er ham. Det er L.D. siger Albert Syben til B.T., da han står med billeder fra Københavns Politi i hånden.

- Han er tjetjener. Han har trænet i klubben i cirka fem år. Jeg har ikke set ham i otte måneder, siger Albert Syben, der også kender tjetjenerens kæreste.

- Jeg har lige snakket med hende. Hun siger, at han tog til Luxembourg i sidste uge, men hun kan ikke komme i kontakt med ham nu.

Læs: Se bombemandens forklædninger

Annonce:

Albert Syben trænede den etbenede bokser, der overkom sit handicap med en avanceret protese. Sådan en har den anholdte i København også. Men for at sløre sin identitet har bombemanden fået fjernet serienummeret på stellet i protesen.

Syben husker L.D. som en social fyr, der forstod at tænde op for aggressiviteten, når han var i ringen. Udenfor var han mere nede på jorden og forsøgte bedst muligt at overholde sin muslimske tro og bede dagligt, fortæller træneren til B.T.

Læs: Eks-PET-chef: Det ligner ikke al-Qaeda

Københavns Politi har siden anholdelsen fredag forsøgte at identificere bombemanden. Københavns Politis centrale vagtleder, Flemming Kim, vil ikke kommentere de nye oplysninger over for Ekstra Bladet. Han siger, at der vil blive udsendt en pressemeddelelse sidst på formiddagen onsdag.

Politiet offentliggjorde i går nye billeder af den anholdte. Ifølge politiinspektør Svend Foldager kan han have dyrket kampsport.

- Som man kan se på billederne bærer hans ansigt præg af skader, som han har fået gennem sit liv. Vi tror, han har dyrket en form for kampsport.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: