Politiet: Han gør alt for at skjule hvem han er

Bombemanden vil sikre sig, at han ikke kan spores. Selv serienummeret på hans benprotese er fjernet. Det oplyser politiet på pressemøde mandag eftermiddag

(Politifoto)
(Politifoto)

Københavns Politi har ikke fået noget gennembrud, når det gælder identiteten på den formodede bombemand.

Den ukendte mand tager nemlig alle forholdsregler for ikke at afsløre sin identitet.

Aner ikke hvem han er
Det oplyser Svend Foldager ved et pressemøde mandag eftermiddag.

- Vi ved stadig ikke hvem han er. Vi er ret sikre på, at han gør alt for at skjule sin identitet. Han har gjort rigtig meget ud af at tænke på - hvis det gik galt for ham - at hans identitet blev sløret.

- Han havde ingen mobiltelefon, da han kom til landet og heller intet kreditkort. Han havde ingen beviser, der kunne forbinde ham med et bestemt land. Udover et belgisk identitetskort, som er ægte, men ikke hans, siger vicepolitiinspektøren.

Læs også: Bombemanden stadig tavs

Politiet aner ikke, hvordan manden kom ind i Danmark - og de står med tre forskellige identiteter: Et belgisk pas med et navn, et andet navn, som manden selv har givet på hotel Jørgensen, samt en tredje identitet, som han har opgivet, da han købte billet til bussen ud af Danmark.

Heller ikke i fængslet får politiet hjælp af den nu fængslede formodede bombemands adfærd.

Han har endda bedt om forskellige religiøse skrifter - blandt andet Koranen og Bibelen - og han har erklæret, at han er vegetar.

- Så ikke engang på det område, kan man sige noget om hans tilhørsforhold, siger Foldager

Protesen kan blive gennembruddet
Politiet sætter nu deres lid til mandens benprotese, og har offentliggjort billeder af den etbenede mands højre benprotese, inklusiv sko og strømper.

- Vi håber jo på, at nogen kan genkende modellen og måske endda give oplysninger om, hvor modellen produceres, siger politiets pressetalsmand Lars-Christian Borg forud for pressemødet.

Ifølge politiet er der tale om en dyr protese, der er lavet i Vesteuropa, men på pressemødet illustrerede Svend Foldager dog, hvor ivrig bombemanden er for at skjule sin identitet:

- Der er et serienummer uden på og inden i protesen, men for at vise, hvor intenst, han ønsker at skjule sin identitet, så er det sådan, at han har fået det nummer fjernet. Det er selvfølgelig en udfordring for os, og det underbygger, at han ikke på nogen måde ønsker at blive ført tilbage til noget.

Han arbejder alene
Politiet går stadig ud fra, at manden arbejdede alene - som en såkaldt ensom ulv.

- Vi ejer ikke en eneste information, der tyder på, at han har kontakt med andre. Ifølge vores efterforskning er det ham - og kun ham, siger Svend Foldager.

Bombemanden har i København købt et multi-tool, formentlig i dagene op til anholdelsen. Det blev fundet på toilettet, hvor bomben blev detoneret.

Politiet fremviste værktøjet ved mandagens pressemøde i håb om, at forretninger, som genkender værktøjet og genkender bombemanden, vil kontakte politiet.