Annonce:
Annonce:

Bombemanden varetægtsfængslet

Den uidentificerede mand, der i aftes detonerede en bombe på Jørgensens Hotel i Rømersgade i København, er netop blevet varetægtsfængslet, sigtet for sprængning af en bombe med hensigt på at skade andre og for besiddelse af en skarpladt pistol

Manden kunne ikke huske sit navn, da han blev fremstillet i grundlovsforhør. (Foto: Kenneth Meyer)
Manden kunne ikke huske sit navn, da han blev fremstillet i grundlovsforhør. (Foto: Kenneth Meyer)
Annonce:
Følg Krimi

Den cirka 40-årige nordafrikansk-udseende mand, der i går blev pågrebet i Ørstedsparken i København, efter at have fremstillet og bragt en bombe til sprængning på det nærliggende Jørgensens Hotel i Rømersgade, er netop blevet varetægtsfængslet til den 4. oktober i et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.

Han kærede ikke fængslingen. Frem til den 20. september skal han sidde isoleret. Dét betyder, at politiet tror, at der er medgerningsmænd på fri fod.

I dommervagten blev han sigtet efter straffelovens paragraf 183, der omhandler fremstilling af en bombe med henblik på at sprænge den og bringe andre i fare samt § 192a, fordi han har besiddet en skarpladt pistol.

Ifølge sigtelsen ville bombemanden bringe bomben til sprængning et ukendt sted og det var et uheld, at bomben gik af på hotellet.

Annonce:

Manden havde tydelige fragmentskader i ansigtet efter bombesprængningen på Hotel Jørgensen, da han blev eskorteret ind i retten af betjente i skudsikre veste. Han manglede det højre ben og var på krykker. Iklædt en grå hættetrøje mælede ikke et ord, førend han blev spurgt om sit navn.

- Det kan jeg ikke huske, sagde han via en fransk tolk.

- Hvornår er du født, spurgte dommeren?

- Det ved jeg ikke, sagde han.

- Hvornår blev du anholdt?

Nægter sig skyldig
- Det kan jeg ikke huske, sagde den formodede bombemand, og dermed kom der ikke flere ord fra ham, indtil han via sin forsvarer Niels Anker Rasmussen lod meddele, at han nægter sig skyldig i sigtelserne.

Dommeren lukkede dørene for offentligheden. Åbenhed vil besværliggøre politiets efterforskning, sagde anklageren, politiadvokat Jens Rasmussen.

- Vi ved ikke, hvem han er, hvad målet var, eller om han var alene, sagde anklageren i dommervagten.

Bomben gik af på hotellet klokken 13.35, men derfra gik der hele to timer, før politiet erklærede manden for anholdt i Ørstedsparken klokken 15.38, fremgik det af grundlovsforhørets indledning.

I dommervagten tog anklager Jens Rasmussen forbehold for at rejse nye sigtelser.

Annonce:

De to nuværende sigtelser mod den formodede bombemand er ikke rejst efter straffelovens terrorparagraf 114, men alene efter de almindelige straffebestemmelser om sprængning og våbenbesiddelse.

Sigtelsen om bombesprængning er rejst efter den skærpede bestemmelse § 183 stk. 2, der kan give livstid.

Her er sigtelserne
Sigtelsen lyder: 'Ved den 10. september 2010 på Jørgensens Hotel, Rømergade 11 med forsæt til at udsætte andres liv for overhængende fare at have fremstillet en bombe med henblik på at bringe den til sprængning på et p.t. ukendt sted, hvilket mislykkedes, da bomben ca. kl. 13.35 eksploderede på et toilet.'

Sigtelsen om våbenbesiddelse lyder:

Ved den 10. september 2010 ca. kl. 13.35 på Jørgensens Hotel, Rømersgade 11 at have været i besiddelse af en skarpladt pistol, samt yderligere 2 magasiner med skarpe skud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: