Politi i knibe ved bycenter: Pistol fundet

Politiet var i knibe ved Skovlundecenteret i Skovlunde vest for København, hvor betjente blev omringet af en stor flok vrede indvandrerunge, der kastede med sten. Der er fundet en pistol. 9-10 er anholdt

Politiet fandt en pistol efter optøjer i Skovlundecenteret. (Foto: Kenneth Meyer)
Politiet fandt en pistol efter optøjer i Skovlundecenteret. (Foto: Kenneth Meyer)

9-10 unge er anholdt efter tumulter ved Skovlundecenteret i Skovlunde, hvor politiet kom i knibe, da unge ville befri to anholdte og kastede med sten.

Den ene af de anholdte var bevæbnet, og han smed en pistol midt på p-pladsen ved butikscenteret.

En flok unge indvandrere på omkring 30 personer omringede de to civile betjente, der måtte forsvare sig med knipler og peberspray, indtil der kom hjælp.

Flokken blev spredt og politiet har jaget dem i gaderne omkring Skovlundecenteret.

- Vi har 9-10 anholdte, der er hentet ud fra opgange og andre steder, hvor de har skjult sig. Der er smidt en pistol, som vi bevogter, indtil vi kan få den sikret. Så jeg kan endnu ikke sige, om det er et skarpladt våben, siger vagtchef Brian Larsen, Københavns Vestegns politi.

- Der ligger en pistol, som er smidt midt på p-pladsen, hvor politiet har anholdt tre, oplyser ekstrabladet.dk´s mand på stedet.

Tumulterne startede, da to civile betjente spottede to formodede narkohandlere. De stak af, og den ene smed en pistol, men politiet fik anholdt begge.

- Det førte til, at andre unge forsøgte at befri dem. Der blev kastet med sten og kæppe mod kollegerne, der måtte forsvare sig med de magtmidler, de havde, siger Brian Larsen. Vagtchefen afviser forlydender om, at betjentene også trak pistolerne.

Der har tidligere været flere sammenstød mellem politiet og unge indvandrere ved Skovlundecenteret. Men der har ellers været ro i nogen tid, hvor politiet har kørt målrettet patruljering i området, siger vagtchef Brian Larsen.