Nynazister anretter massakre på festival

En 14-årig pige blev stukket ihjel med en kniv, 100 tilskuere og gæster kvæstet

Et af ofrene for angrebet tilses af venner.
Et af ofrene for angrebet tilses af venner.

Den populære russiske rock-festival 'Tornado' i byen Miass i Tjeljabinsk-regionen ved Ural-bjergene endte i en tragedie. En talstærk gruppe lokale nynazister – cirka 80-100 skinheads – udstyret med skydevåben, knive og baseballkøller trængte ind på festivalens område midt i afslutningskoncerten i aften og angreb koncertgængere og journalister, rapporterer radiostationen Ekko af Moskva. Flere hundrede koncertgængere blev slået og gennembanket på bestialsk vis og øjenvidner kunne høre skudveksling.

Tavse myndigheder
Ifølge det lokale parlamentsmedlem Valerij Karpunin blev mindst 100 mennesker kvæstet under slagsmålet mellem tilskuere og nynazister og mindst en person - en 14-årig pige – blev stukket ihjel med en kniv. Den russiske netavis argumenti.ru oplyser, at der er flere dræbte, men foreløbige nægter myndighederne at bekræfte, at nynazisternes blodrus førte til dødsfald.

Flere sårede er indlagt og i kritisk tilstand, skriver bloggere fra Tjeljabinsk. Korrespondent for radiostationen Ekko af Moskva rapporterer fra stedet, at politibetjente, som skulle passe på rock-festivalens område, valgte at blande sig udenom og var tavse tilskuere til angrebet, som fandt sted kl. 20.00 lokal tid. Kun 15 nynazister blev anholdt af den lokale efterretningstjeneste FSB.

Nynazister vil påvirke valg
Medierne i byen Tjeljabinsk afslører, at dagens angreb angiveligt blev forårsaget af den politiske kamp mellem kandidaterne, der stiller op ved det lokale parlamentsvalg. Rock-festivalens arrangør Valikhan Turgumbajev er en af favorit-kandidaterne, mens hans modstandere har en stor tilslutning hos nynazister og nationalister. De lokale journalister mener, at konkurrenterne bruger skinheads som våben til at påvirke valgets resultat.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri