Brønderslev-far anholdt

41-årig, der er sigtet for systematisk misbrug af sine ni børn i Brønderslev-sagen, anholdt

I dette hus boede den 41-årige far, hans kone og parrets mange børn, da han i februar blev anholdt og sigtet for misbrug af børnene. (Foto: Ernst Van Norde)
I dette hus boede den 41-årige far, hans kone og parrets mange børn, da han i februar blev anholdt og sigtet for misbrug af børnene. (Foto: Ernst Van Norde)

Den 41-årige far fra den såkaldte Brønderslev-sag, der natten til lørdag stak af fra Retspsykiatrisk afdeling i Aalborg, er blevet anholdt oplyser Nordjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

- Manden blev anholdt i en bil i Strandby ved Farsø, siger vagtchef Bruno Brix fra Nordjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

Anholdelsen fandt sted klokken 17.30.

- Vi fik et tip fra offentligheden om, hvor vi kunne finde den eftersøgte 41-årige, og standsede den bil han kørte i, og han lod sig anholde uden yderligere dramatik, siger Bruno Brix.

Den 41-årige er nu tilbage på den Retspsykiatriske afdeling i Aalborg.

Faderen boede med sin kone og ti børn på mellem et og 20 år med kommunens accept i et faldefærdigt hus i Serritslev, da han i februar i år blev anholdt for misbrug og vold mod sine børn. Det var mandens 20-årige datter, der selv henvendte sig til politiet.

Datteren skovlede sne halvnøgen
Ifølge politiets sigtelser har parret systematisk mishandlet datteren siden 2006 i deres forskellige hjem på Lolland, ved Skanderborg og senest i Serritslev.

Datteren er blevet sparket og slået med jernrør, baseballbat og knytnæver. Flere gange er hun blevet nægtet mad i tre-fire dage ad gangen, ligesom hun blev tvunget til at skovle sne i næsten intet tøj. Det har ført til, at hun har fået forfrysninger i tæerne.