Annonce:
Annonce:

Bornholmsk politi på job 32 timer per uge

Der er stor forskel på, hvor meget landet betjente arbejder. I København arbejder betjentene næsten 37 timer per uge, mens Bornholm er bundskraber med 32 timer

Annonce:
Følg Krimi

En arbejdsuge på 32 timer.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det var ikke desto mindre virkeligheden for de bornholmske betjente gennem hele 2009.

På papiret skal de bornholmske betjente - ligesom deres kolleger fra de øvrige kredse - trække i uniformen 37 timer hver uge, eller 1633 timer om året.

Alligevel arbejdede den gennemsnitlige bornholmske politimand blot 1393 timer i 2009, viser opgørelsen.

Faktisk er der ikke en eneste politikreds i landet, der sidste år nåede op på den normerede arbejdstid på 37 timer om ugen eller 1633 timer om året, når ferie og helligdage er trukket fra.

Københavns Politi kom tættest på med 1622 gennemsnitligt præsterede arbejdstimer pr. betjent. Men for Københavns Politi var 2009 også et særligt slidsomt år med klimatopmødet i december og IOC-kongressen, hvor USA's præsident Barack Obama deltog.

Den gennemsnitlige danske betjent arbejdede sidste år 1533 timer, svarende til en arbejdsuge på 34,4 timer.

Det er ifølge Deloitte mindre end andre offentligt ansatte, og danskerne kunne faktisk få langt mere politi for pengene, hvis de arbejdede på lige fod med betjentene i Sverige, Norge og Holland.

I Danmark fastlægges betjentenes vagtplaner nemlig 30 dage forud, og selv den mindste ændring af vagtplanen kan udløse kompensationsfri.

I Norge låser politiet vagtplanerne blot 14 dage forud. Det sker netop for at undgå alt for mange kompensationsfridage og for at øge fleksibiliteten.

Svenskerne går skridtet videre og fastlåser vagtplanerne en uge ud i fremtiden, mens hollandsk politi nøjes med fire dage.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: