Annonce:
Annonce:

Sådan bliver du bestjålet i supermarkedet

De er hurtige og skruppelløse og går efter dine penge. Tricktyvene gør alt for at rapse din pung i supermarkedet. Se her hvordan de gør

Her bliver den ældre kvinde frastjålet sin pung. (Politifoto)
Her bliver den ældre kvinde frastjålet sin pung. (Politifoto)
Annonce:
Følg Krimi

De ligner pæne uskyldige og almindelige kvinder. Men bag den gravide mave eller det pæne hår gemmer sig en gemen tyv, der kun går efter en ting: Dine penge.

I Århus er diverse supermarkeder blevet omdrejningspunkt for den seneste tids trend indenfor tricktyveri.

- De slår helt typisk til mod oftest ældre kvinder, som de stiller sig bag ved i køen. Når tyvene selv skal betale og offeret er ved at pakke sine varer sammen, er der en medskyldig, som napper pungen fra offerets åbne taske, der typisk står i indkøbsvognen, en rullator eller andet, forklarer politikommissær Amrik Singh Chadha fra Østjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

Annonce:

Udser sig offer i forretningen
På de pågældende overvågningsbilleder taget den 15. juli med kun 2 ½ times mellemrum i henholdsvis en Netto og en Føtex i Århus er gerningsmændene netop de samme to nydelige kvinder. Og her er fremgangsmåden præcis den samme: En stiller sig bag et udset offer i køen. En anden står klar på den anden side af kassen og venter på personen i køen. I begge tilfælde har ofrene en åben taske stående i indkøbsvognen, og herfra snupper den ene kvinde hurtigt og uset - med et tørklæde over sin arm - pungene op af taskerne, når offeret i et splitsekund vender ryggen til for at fjerne sine varer fra indkøbsbåndet eller eventuelt bliver distraheret af den anden tricktyv i køen.

- De er rutinerede og lynhurtige. Og vi vil gerne opfordre alle til ikke at have tasken stående åben eller vende ryggen til sine ting, lyder det fra politikommissæren.

De to kvinder på overvågningsbillederne er endnu ikke blevet fanget. De beskrives som 'sigøjnere', der forud for tricktyveriet først osede rundt i forretningen, hvor de udså sig deres offer.

I galleriet til højre kan du se overvågningsbillederne og tricktyvenes fremgangsmåde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: