Annonce:
Annonce:

Her er de døde

De kom til Duisburg for at feste - i stedet blev de mast ihjel

Marta Acosta. Den 22-årige spanier var udvekslingsstudent i Münster. (Privatfoto)
Marta Acosta. Den 22-årige spanier var udvekslingsstudent i Münster. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

12 tyskere og syv andre nationaliteter i alderen 20 til 38 år mistede lørdag eftermiddag livet under Love Parade i Duisburg.

De kom for at feste, men blev i stedet trampet og mast ihjel, da der udbrød massepanik ved indgangen til festivalpladsen.

11 af de tyske ofre kommer ifølge Bild Zeitung fra Gelsenkirchen, Castrop-Rauxel, Bad Oeynhausen, Bielefeld, Mainz, Lünen, Hamm, Bremen, Steinfurt og Osnabrück, mens de andre ofre er to spaniere, en kineser, en australier, en hollænder, en italiener og en bosnier.

'Jeg ved godt, hvad I vil sige'
Giulia Minola fra Brescia i Italien var på rejse gennem Europa sammen med en veninde.

Annonce:

Flere italienske medier kunne i går fortælle, hvordan Giulia Minolas mor, da politiet omkring klokken et natten til søndag opsøgte familien for at overbringe den tragiske besked om datterens død, reagerede med ordene: ’Jeg ved godt, hvad I vil sige, for jeg har igen og igen - forgæves - forsøgt at få fat i Giulia’.

De to dræbte spaniere var udvekslingsstudenter fra Tarragona. 22-årige Clara Zapater og den jævnaldrende Marta Acosta studerede engelsk og psykologi i den tyske by Münster. Det skriver den spanske avis El Mundo.

Efter to semestre på universitetet i Münster tog de unge kvinder til Love Parade, og de havde planlagt snart at vende tilbage til Spanien.

Den 27-årige australier Clancie Ridley var på en større rejse gennem Europa. Hun kom til Tyskland i tidligere på ugen, men nåede altså kun få dage i landet. Hendes forældre fik søndag beskeden om datterens død.

Juridisk ekspert
Den 38-årige jurist Elmar L. elskede techno- og housemusik. Han boede 30 kilometer fra Duisburg og blev i øvrigt ofte brugt som juridisk ekspert på tv-stationen WDR.

Annonce:

22-årige Jan Willem van Helsdingen fra hollandske Zwolle ville også bare feste, danse og nyde sommeren, inden studierne igen kaldte. Den unge mands plan var, at han efter sommerferien skulle begynde på universitetet i Groningen.

En 20-årig kvinde fra den tyske by Greven var sammen med cirka 90 jævnaldrende draget af sted til Love Parade. For hende endte turen, der ifølge Borkener Zeitung var organiseret af en lokal frisørsalon, fatalt.

Til avisen fortæller en unavngiven veninde, hvordan hun og flere kammerater blot magtesløst kunne se på, at deres unge veninde blev trampet til døde efter at være blevet revet omkuld i tumulten.

Der var ingen danskere blandt de omkomne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: