Annonce:
Annonce:

Grøn Koncert vil studere technotragedie

Technotragedien i Duisburg får indflydelse på sikkerheden ved koncerter herhjemme fremover. Sikkerhedskoordinatoren for Grøn Koncert vil studere ulykken

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Lørdagens tragedie ved Love Parade i Duisburg i Tyskland vil give genlyd ved danske musikarrangementer fremover. Det oplyser Sikkerhedskoordinator for Grøn Koncert, Martin Collin Fjordholt.

- Det er klart. Vi ser på de studier, der bliver lavet, og hvad der går galt, og hvilke reaktioner, man kan få hos en menneskemængde. Så går vi ind og ser på vores apparat, om vi kan blive ramt af noget af det samme. Så ja, helt bestemt, uddyber Fjordholt.

Ved Technofesten i Druisburg blev et indtil videre ukendt antal mennesker fanget, da der udbrød panik i en indgangstunnel. 19 er døde og 342 kvæstede.

Var advaret
- Vi ser på, om vi kan have nogen tilsvarende problemer i de områder, vi opererer i, for eksempel med indgangssluser, siger Fjordholt.

Festivaldeltagere sagde lørdag aften til det tyske nyhedsbureau dpa, at politiet mindre end en time før tragedien havde advaret om, at situationen i tunnelen var ved at blive kritisk.

- Det, det gælder om i sådan en situation, er at have så kort kontaktvej fra den gæst, der oplever et problem, til beslutningstageren der skal sige, hvad gør vi så ved det, understreger Fjordholt.

På Grøn Koncert henvender modtageren af en anmeldelse sig direkte til en besluttende myndighed.

Fakta om Love Parade

  • Love Parade er en technofestival, der første gang blev holdt i Berlin i 1989.
  • Det er en af de største technofestivaler i Europa.
  • I 2007 flyttede Love Parade fra Berlin, da der opstod uenighed mellem arrangørerne og lokalmyndighederne. Siden da har Love Parade været holdt i flere forskellige andre tyske byer. I år fandt arrangementet sted i Duisburg under sloganet 'The Art of Love'.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: