Annonce:
Annonce:

Politiet nummererer landets badestrande

Politiet vil øge sikkerheden på badestrandene ved at indføre et landsdækkende nummersystem

Annonce:
Følg Krimi

Tiden er den afgørende faktor, når badegæster forsvinder i bølgerne. Men alt for ofte kommer redningen for sent, fordi paniske pårørende ikke kan forklare, hvor ulykken er sket.

Men allerede fra næste år skal et nyt nummersystem gøre det lettere for redningsmandskabet at finde frem til ulykkesstederne, skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Hver badestrand skal udstyres med et nummer, som skal bruges, når der ringes 112.

I dag findes der en række lokale mærkninger, der er nummeret, men Rigspolitiet vil i samarbejde med Rådet for Større Badesikkerhed, kommunerne og andre myndigheder skabe en landsdækkende ordning.

Politiets repræsentant i styregruppen, Bornholms politidirektør Peter Møller Nielsen, fortæller, at der til september vil blive nedsat en arbejdsgruppe, som forholdsvist hurtigt skal finde frem til et effektivt system.

- Jeg satser på, at systemet kan være på plads allerede til næste sommer, siger han til Danske Kommuner.

De mest omfattende nummersystemer findes på de nord- og vestjyske kyster, hvor de i sin tid blev indført af de daværende amter. Grønne skilte afmærker strandene, så badegæsterne kan se, hvor de befinder sig, når de ringer til alarmcentralen.

Formanden for Rådet for Større Badesikkerhed, Michael B. Aller, ser frem til at få indført et tilsvarende system på landsplan. Han mener, at den øgede sikkerhed vil gavne turismen.

- Vi kan ikke gøre nok for at sørge for badegæsternes sikkerhed. Jo hurtigere hjælpen kan komme frem, jo bedre er det, fastslår han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: