Annonce:
Annonce:

Mørkets Fyrste ristes efter skandalebog

Lord Peter Mandelson, tidligere spindoktor og topminister, har fået ørerne i maskinen efter sin bog om magtkampene i britisk Labour

Lord Peter Mandelsons bog, The Third Man (Den tredje mand), gør intet for at neddæmpe indtrykjket af forfatteren som den dukkefører, som spillede spillet mellem Tony Blair og Gordon Brown. Nu falder der brænde ned over superspindoktorens hoved. (Foto: PA)
Lord Peter Mandelsons bog, The Third Man (Den tredje mand), gør intet for at neddæmpe indtrykjket af forfatteren som den dukkefører, som spillede spillet mellem Tony Blair og Gordon Brown. Nu falder der brænde ned over superspindoktorens hoved. (Foto: PA)
Annonce:
Følg Krimi

Der er lagt i kakkelovnen til Lord Peter Mandelson, tidligere Labour-spindoktor over alle spindoktorer, eks-minister, eks-EU-kommissær og stærkt nuværende forfatter til bogen 'Den tredje mand', som - uden et øjeblik at forklejne forfatterens betydning - fortæller historien om opfindelsen af New Labour, om Tony Blair som en af de mest tiljublede premierministre i Storbritannien i 1900-tallet og om samme Blairs magtkamp med sin tidligere tætte allierede og senere efterfølger, Gordon Brown.

I sofaen på morgen-tv
Mandelsons bog udkom i går, torsdag. I bogen fremstiller Mandelson sig selv som den Mørkets Fyrste, som blev hans image undervejs i Labour-intrigerne. Mandelson, som tog klart parti for Tony Blair i dennes opgør med Gordon Brown, refererer desuden blandt meget andet til, at Blair har beskrevet Brown som ' gal, styg og farlig'.

Annonce:

Denne karakteristik har Mandelson hævdet, at Tony Blair har bekræftet over for ham.

Men om det liiiige forholder sig sådan - det blev i hvert fald ikke understøttet af en optræden, som Peter Mandelson havde i morges på den britiske tv-station ITV. Her sad han i sofaen hos en af landets mest prominente tv-værter, Philip Schofield.

Havde ikke liiige telefonen
Schofield bad om at måtte se dokumentation for, at Blair havde sendt denne opbakning til Brown-beskrivelsen. En forlegen Mandelson sagde, at han ikke havde sin Blackberry (telefon) med. Så tilbød Schofield, at man kunne få den hentet.

Men efter en reklameafbrydelse viste studieværten en håndskrevet notits frem, som Mandelson havde påstået var en udskrift af en støtte-sms. Den lød:

'TB: Jeg har udtrykkeligt sagt til alle, som har spurgt, at jeg IKKE er vred!!'

Tidligere er Tony Blairs reaktion på de fyldige uddrag af Mandelsons bog, som avisen The Times har bragt over den seneste uges tid, blevet beskrevet som 'gusten'.

Annonce:

En karikatur af sig selv
I Lord Peter Mandelsons parti, Labour, som i øjeblikket er ude i valgkamp om, hvem der til september skal efterfølge Gordon Brown som partileder, vokser vreden over den tidligere partifunktionær og politikers erindringsbog - og timingen af den på et kritisk tidspunkt for partiet.

Neil Kinnock, leder af Labour fra 1983 til 1992 (og svigerfar til den danske partileder Helle Thorning-Schmidt), har erklæret, at Mandelson er blevet 'en karikatur af sig selv'.

- Jeg synes, at vi må spørge os selv, om Peters interesse er sensation og salg af bøger eller troværdig historieskrivning, tilføjer Neil Kinnock.

De to tidligere ministerkolleger, som er frontløbere i ræset om at blive næste Labour-leder, brødrene David og Ed Miliband, har udtrykt det sådan, at 'psykodramaet' forhindrer partiet i at se fremad.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: