Frafaldne rockere fælder HA'ere i hobetal

Forhenværende Hells Angels-rockere har i år sendt stribevis af tidligere kumpaner bag tremmer

Følg Krimi

Der bliver muget kraftigt ud i geledderne i Hells Angels' klubhuse i disse måneder.

Mindst to tidligere medlemmer har nemlig fået munden på gled over for politiets båndoptagere, og deres beretninger har foreløbig været med til at sende stribevis af fremtrædende Hells Angels-folk bag tremmer.

- Udviklingen vidner om, at selv i de her miljøer kan folk få nok af afstumpetheden, siger Kim Kliver, der er chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, som overvåger landets rockere og bandemedlemmer.

- Og så skyldes det nok også, at politiet har lagt et enormt pres på det kriminelle miljø, og det får altså nogle af dem til at lægge kortene på bordet, fortsætter Kliver.

Så sent som tirsdag blev den 29-årige Lasse Mikkel Thorsen sendt 16 år i skyggen for den kyniske nakke-likvidering af en hashhandler foran Christiania sidste sommer.

Han blev blandt andet fældet af et vidneudsagn fra en frafalden HA'er, som personligt havde fået alle detaljerne om drabet fra Lasse Thorsens egen mund, mens de delte celle.

Samme eks-rocker havde en finger med i spillet, da HA-organisatoren Brian Sandberg og 15 andre rockere i foråret blev varetægtsfængslet, sigtet for at stå bag en lang række skudepisoder og attentatplaner under den efterhånden årelange københavnske bandekonflikt.

Og sidste efterår blev tre Hells Angels-folk hver idømt ni års fængsel for et drive-by skyderi mod nogle burgerspisende rivaler fra Trillegårdsbanden i Århus.

Også her stod en tidligere Hells Angels-relateret mand bag de fældende oplysninger.

- De mange sager sender et signal om, at politiet er i stand til at håndtere de oplysninger, vi får fra de her folk. Og frem for alt, at vi tager deres sikkerhed meget alvorligt efterfølgende, siger Kim Kliver.

BREAKINGBREAKING
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind