Enken brød sammen i retten

Retssagen mod drabstiltalt HA-rocker udviklede sig i dag dramatisk, da den dræbtes kone vidnede

I disse dage sidder en HA-rocker på anklagebænken. Han er tiltalt for drabet på Ahmad Jamali. (Foto: Thomas Lekfeldt)
I disse dage sidder en HA-rocker på anklagebænken. Han er tiltalt for drabet på Ahmad Jamali. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Følg Krimi

I dag vidnede enken i retssagen, hvor en Hells Angels-rocker er tiltalt for drabet på Ahmad Jamali, der blev likvideret bag Christiania 1. juli sidste år.

Hun var tydeligt oprørt og havde svært ved at kontrollere sine følelser, da hun satte sig i vidneskranken.

- Hvordan kunne du gøre det, råbte hun og kiggede direkte på den tiltalte.

Tårerne trillede ned af kinderne på hende, og da det gik op for retsformanden, at vidnet ikke havde tænkt sig at holde mund, blev bistandsadvokaten bedt om at tage hende med udenfor.

Efter noget tid kom vidnet en smule mere afdæmpet tilbage. Herefter gjorde retsformanden et ihærdigt forsøg på at få enken til at lade være med at kigge på den tiltalte. Det lykkedes til dels. Alligevel sluttede hun af med endnu en følelsesladet kommentar til den tiltalte:

- Hele mit liv er blevet ødelagt på grund af sådan nogle lave mennesker, sagde hun umiddelbart inden, hun forlod vidneskranken.

Relation til hashandel
Jamalis enke var indkaldt som vidne for at fortælle om sin mands relation til hashandel og dermed også kaste lys over et muligt motiv til drabet.

Anklageren har nemlig gennem retssagen ført vidner, der har oplyst om Jamalis hashandel, og at nogle skyldte ham penge.

- Her til sidst havde han solgt noget inde på Christiania, forklarede enken blandt andet.

Gennem de seneste dage har anklager, Henrik Aagaard, flere gange vendt tilbage til emnet omkring hashgæld. Ingen vidner har dog bekræftet, at den drabstiltalte HA-rocker skyldte Jamali penge.

I retten blev der også afspillet en samtale mellem en politimand og den afdødes bror, der var optaget kort efter drabet. Broren befinder sig i øjeblikket ikke i Danmark. Her hentydede broren til, at politiet måske skulle koncentrere sig om dem fra 'Fronten' på Christiania.

Guidet tur gennem Pusherstreet
Gennem de seneste to år har Ekstra Bladet gentagne gange beskrevet pusherfænomet 'Fronten' og dens tætte tilknytning til Hells Angels i artikler. Blandt andet hvordan folk fra AK81 agerer både bodyguards og tæskehold for 'Frontens' hashpushere. Gruppen kaldes 'Fronten', fordi de står forrest i Pusherstreet. 'Fronten' tæller omkring 25-30 personer, og det er både pushere og deres håndlangere kaldet fidibusser.

Ved dagens retsmøde satte en politimand ord på, da han over for retten udredte begreberne 'Fronten' og Pusherstreet.

Det blev gjort, imens en video fra Christiania blev afspillet.

- Det er her, man har den hårde kerne. Det er personer, som er højt oppe i hierarkiet, forklarede et politividne om fronten på Christiania.

Samtidig blev det uddybet, at disse mennesker er klar til at forsvare Christiania, og at dem, der står ved 'Fronten', har omgang med personer, der er relevant for Hells Angels.

Lukkede døre
Ikke hele dagens retsmøde var åbent for offentligheden. I godt en time blev der erklæret dobbelt lukkede døre. Således var det ikke muligt at høre, om det var et centralt vidne, en central telefonaflytning eller noget helt tredje og tungtvejende bevismateriale, der blev præsenteret.

I sagen er yderligere to mænd sigtet. Den ene er tidligere figur fra AK81. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger røg han ud efter en strid omkring penge. Han har tidligere været varetægtsfængslet, men blev løsladt for et par måneder siden.

Den anden sigtede er et fuldgyldigt medlem af Hells Angels. Han blev løsladt i dag.

Dommen forventes at falde i morgen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind