Annonce:
Annonce:

Dødsbilist identificeret

Lettisk mand, der forårsagede dødsulykke, hvor dansk familie blev udslettet, identificeret

Den 40-årige lettiske mand kørte i denne grønne BMW. (Foto: Leif Christensen/LLN Press)
Den 40-årige lettiske mand kørte i denne grønne BMW. (Foto: Leif Christensen/LLN Press)
Annonce:
Følg Krimi

Syd- og Sønderjyllands Politi har identificeret den lettiske mand, der i går var årsag til at han selv og en dansk familie på fire blev dræbt i en trafikulykke på Grindstedvej ved Holsted øst for Esbjerg.

- Der er tale om en 40-årig mand, der er bosiddende i Letland, siger vagtchef Henrik Sønderskov fra Syd- og Sønderjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

Manden er blevet identificeret af sin bror, men da hans pårørende i Letland endnu ikke er orienteret om dødsfaldet, tilbageholder dansk politi indtil videre hans navn.

- Den dræbte 40-årige havde været på familiebesøg hos sin bror, der bor i Danmark, og han var på vej hjem fra det besøg, da han blev årsag til den tragiske ulykke, siger Henrik Sønderskov til ekstrabladet.dk.

Ved ulykken blev en familie fra Esbjerg på fire bestående af mor (33) og far (37) og to døtre på seks og otte år dræbt.

De to biler kørte i samme retning, da den lettiske bilist trak ud for at overhale på en skovstrækning.

– Vi har et vidne, som har set uheldet. Han siger, at letten kom bagfra med høj hastighed og ville overhale familien. I forbindelse med overhalingen ramte han den danske families venstre baghjul. Han trak simpelthen for sent ud og ramte baghjulet, der blev revet af familiens Opel. Derefter mistede begge førere herredømmet over deres biler og kørte af vejen og ramte træerne, sagde Henrik Sønderskov lørdag til ekstrabladet.dk.

Politiet har underettet den danske families pårørende, men ønsker af hensyn til de sørgende familiemedlemmer ikke at offentliggøre navnene på de dræbte.

De pårørende er knust over tabet og modtager krisehjælp, og politiet ønsker derfor at beskytte dem mod henvendelser fra pressen.

Oversigt over trafikulykker på danske veje med mange dræbte:

2. juli 2010: Tre voksne og to børn mister livet i trafikulykke nær Holsted øst for Esbjerg.

30. marts 2008: En voldsom ulykke mellem Fuglebjerg og Glumsø på Sydsjælland koster tre voksne og to børn livet. To biler støder frontalt sammen.

20. maj 2007: To mænd og to kvinder mistede livet, da de blev påkørt af en spøgelsesbilist på motorvej E 45 ved Skærup rasteplads syd for Vejle. Det var bror og søster med deres kone og kæreste, som sad i bilen, da en sort Audi dukkede op kørende imod færdselsretningen med en spirituspåvirket mand bag rattet.

4. maj 2007: Fire mennesker mistede livet ved en trafikulykke nær Års sydvest for Aalborg. I en svag højrekurve kom en Fiat Tipo over i den modsatte kørebane og kørte frontalt ind i en modkørende bil. Føreren af Fiaten og tre personer i den anden bil blev dræbt. To andre blev kvæstet.

8. december 2006: Fire unge mænd blev dræbt, da føreren mistede herredømmet over deres bil ved Give nordvest for Vejle og kørte frontalt ind i et modkørende lastvognstog.

24. juni 2006: Fire mennesker blev dræbt, da to biler kørte frontalt sammen på Helsingørvej i Fredensborg. Ulykken skete, da den kvindelige fører af en VW Golf pludselig svingede over i den forkerte kørebane på den lige vej.

24. juli 2003: Fire mennesker mistede livet da deres bil skred ud på Nordre Strandvej i Ebeltolt og ramte en hyrevogn. Tre andre blev kvæstet ved ulykken.

21. juli 2003: Ni mennesker fra plejecentret i Virklund ved Silkeborg mistede livet i en trafikulykke på Skivevej mellem Grønhøj og Sjørup, da deres minibus blev ramt af en lastvognsanhænger. Minibussen blev slynget 50 meter bagud ved sammenstødet og brød øjeblikkeligt ud i en voldsom brand. Ingen af de ni personer når at blive reddet ud.

28. juni 2003: Fem mennesker blev dræbt ved en ulykke på Tønder Landevej ved Jejsing øst for Tønder. Her kørte føreren af en Audi med høj hastighed frontalt ind i en personbil med en familie på fire.

28. maj 2002: Fire blev dræbt og 17 kvæstet, da en svensk dobbeltdækkerbus kilede sig fast under et halvtag på havnen i Gedser. Ulykken skete, fordi chaufføren på bussen valgte den forkerte bane. Derfor kørte han ind i den bane ved de gamle paskontroller, som er beregnet til personbiler.

18. oktober 2001: Fem blev dræbt ved en trafikulykke ved Guldborgsundtunnelen. Et harmonikasammenstød i tæt tåge udviklede sig fatalt, da en grisetransport med omkring 100 levende grise på vej til slagtning med høj fart kom bagfra og nærmest pløjede sig igennem kolonnen af biler. Ved kollisionen brød både grisetransporten og de omkring syv involverede personbiler i brand.

12. juli 2001: Fem mennesker mistede livet i en trafikulykke på Skamlingvejen i Sønder Bjert syd for Kolding. Ulykken skete, da en mand mistede herredømmet over sin bil i fedtet føre. Han kom over i den forkerte kørebane, hvor han kørte frontalt ind i en modkørende bil med to ældre ægtepar.

Kilde: Ritzaus Bureau

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: