Annonce:
Annonce:

To opgiver sand identitet i spionsag

USA beder Cypern om at udlevere computer og andre ejendele fra mistænkt, der er flygtet efter anholdelse

Annonce:
Følg Krimi

Tre af de 10 formodede russiske spioner i USA har fået forlænget deres varetægtsfængsling, og statsanklagemyndigheden siger, at to af dem har opgivet deres virkelige identitet.

De mistænkte, ægteparret "Michael Zottoli" og "Patricia Mills", har tilstået, at deres navne er falske, og at de faktisk er russere. De har indrømmet, at de i virkeligheden hedder Mikhail Kutzik og Natalia Pereverzeva.

Det er også kommet frem, at kom den 28-årige anholdte Anna Chapman havde talt med sin eksmand om, at hun var domineret af sin far, der var tidligere medlem af den russiske efterretningstjeneste KBG.

Eksmanden, Alex Chapman, siger til den britiske avis Daily Telegraph, at spionagepåstandene ikke overrasker ham.

- Hendes far kontrollerede alt i hendes liv, og jeg følte, at hun ville have gjort alt for sin far, siger Alex Chapman.

De amerikanske myndigheder har bedt Cypern om at udlevere ejendele og genstande, som har tilhørt den 11. mistænkte i sagen, Christopher Metsos. Det gælder blandt andet en bærbar computer, som blev konfiskeret af politiet, da han blev anholdt i Larnacas lufthavn.

Den 54-årige canadier blev løsladt mod kaution og har været savnet siden onsdag i sidste uge. USA har kritiseret myndighederne på Cypern for deres håndtering af sagen.

Metsos var under overvågning i New York, hvor han i maj 2004 modtog en taske med kontanter fra en russisk embedsmand med tilknytning til den russiske FN-mission.

Metsos kan meget vel være flygtet til den nordlige tyrkisk-cypriotiske del af Cypern, som kun er anerkendt af Tyrkiet, og som er et velkendt tilflugtssted for personer på flugt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: