Annonce:
Annonce:

Otty var sindssyg - skar hovedet af baby

33-årig mor fra Texas sagde, at djævelen beordrede mordet, og retten har afgjort, at hun skal frikendes på grund af sindssyge

Otty Sanchez og hendes lille søn, Scott, fotograferet af babyens far. Drengen blev kun tre uger gammel, inden hans mor dræbte og parterede ham i et anfald af sindssyge. (Foto: AP)
Otty Sanchez og hendes lille søn, Scott, fotograferet af babyens far. Drengen blev kun tre uger gammel, inden hans mor dræbte og parterede ham i et anfald af sindssyge. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Lille Scott Wesley Buchholz-Sanchez blev bare tre uger gammel.

Søndag den 26. juli i fjor fik politiet i San Antonio, Texas, er fortvivlet opkald fra en kvinde, som kunne fortælle, at hun havde fundet sin søsters baby død - halshugget og skåret i småstykker - mens søsteren skreg, at djævelen havde fået hende til at gøre det.

Skreg: 'Jeg ville ikke'
I baggrunden kunne politiet i baggrunden høre moderen, Otty Sanchez, skrige: 'Jeg ville ikke! Han fik mig til det', mens hendes søster tryglede om at få en ambulance til stedet.

Politiet kunne, da de kom til stedet, konstatere, at babyen Scott var grufuldt mishandlet, og at hans mor efter alt at dømme også havde spist dele af det ituskårne lig. Også moderen selv havde sår.

Annonce:

Nu er der faldet dom i den drabssag, som fulgte det makabre fund i den hvide villa. 33-årige Otty Sanchez, som var fundet egnet til retsforfølgelse, blev efter tre forskellige lægers undersøgelser erklæret i lovens forstand sindssyg i gerningsøjeblikket, og retten havde kun én ting at gøre: at følge kravet fra kvindens forsvarer om at sende hende til et psykiatrisk statshospital. Også anklageren tilsluttede sig denne afgørelse på sagen.

Søgte hjælp - forgæves
Da Otty blev anholdt, lød dommen straks: døden. Men var retssagen blevet gennemført og Otty kendt skyldig, var straffen med stor sandsynlighed blevet en længerevarende fængselsstraf.

Efterforskningen og retssagen viste, at Otty så sent som en uge før det groteske drab havde været indlagt, fordi hun sagde, at hun hørte stemmer.

Kvinden havde i perioder før lille Scotts fødsel fået behandling for mentale problemer. Den offentlige anklager i San Antonio, Susan Reed, sagde i forbindelse med retssagen, at hun var forfærdet over, hvad Otty havde gjort, men også rystet over, at kvinden faktisk havde søgt behandling før drabet uden at få den hjælp, hun behøvede.

- Masser af mennesker er okay, når de tager deres medicin, men hvis de holder op, er de igen til fare, sagde anklageren.

Annonce:

Tog medicin for sent
Otty Sanchez' forsvarer, Ed Camara, forklarede, at hans klient havde fået ordineret antidepressiv medicin efter fødslen, men at hun først havde taget medicinen dagen før drabet på den nyfødte. Den pågældende medicin har først effekt efter et par uger.

Telegrambureauet AP oplyser i en artikel om retssagen og den baggrund, at mens måske hver femte nybagte mor får en fødselsdepression, rammes et langt lavere antal af direkte fødselspsykose. Disse ulykkelige kvinder kan blive ramt af alvorlige vrangforestillinger og ønsker om at skade barnet, hvilket de depressive mødre ikke bliver.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: