Annonce:
Annonce:

Sigter plejeforældre for vold og vanrøgt

Fire børn fjernet fra en plejefamilie i Vordingborg Kommune, men politiet sigter parret for vold og vanrøgt mod i alt ni plejebørn

Her på denne ejendom har et forældrepar boet indtil for nylig - og det er her, at en række plejebørn ifølge politiets sigtelse har været udsat fro vold. (Foto: Per Rasmussen)
Her på denne ejendom har et forældrepar boet indtil for nylig - og det er her, at en række plejebørn ifølge politiets sigtelse har været udsat fro vold. (Foto: Per Rasmussen)
Annonce:
Følg Krimi

Politiet har sigtet et plejeforældrepar fra Mern i Vordingborg Kommune for vold, grov vold og vanrøgt mod familiens plejebørn.

I alt fire børn er efterfølgende blevet fjernet fra hjemmet, og plejeforældrene har mistet deres plejetilladelse, erfarer ekstrabladet.dk

Angiveligt var det en af plejeforældrenes ældste plejebørn i 14-års alderen, der selv fortalte om volden i hjemmet til andre voksne, som tog affære og anmeldte det til de sociale myndigheder.

Voldsforholdene hos plejefamilien blev anmeldt til politiet i december 2009. Umiddelbart efter, i slutningen af januar, blev de i alt fire børn fjernet fra hjemmet og 'hentet hjem' til deres respektive kommuner.

Der er tale om et midaldrende ægtepar, en kvinde på 53 år, der står indregistreret som dagplejemor med egen institution og en tidligere blikkenslager omkring de 60 år.

Annonce:

Hos Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi bekræfter man, at forældrene, efter over et halvt års efterforskning, nu er sigtede i sagen.

Politi fandt frem til plejebørn
Under efterforskningen har politiet fundet frem til yderligere fem tidligere plejebørn, som ifølge sigtelsen også skulle have været udsat for voldelige opdragelsesmetoder i familien.

- Det er korrekt, at vi har efterforsket en anmeldelse om vold mod nogle plejebørn. Vi har tirsdag sigtet forældrene for vold, grov vold og vanrøgt af i alt ni børn. Volden er foregået over en periode på tyve år fra 1990 til 2010. Jeg kan sige, at fire børn er blevet fjernet fra hjemmet, efter vi fik anmeldelsen og familien har fået frataget deres plejetilladelse imens, oplyser leder af lokalpolitiet i Vordingborg Peter Kompden til ekstrabladet.dk.

Han ønsker dog ikke at oplyse, hvilken form for vold, der er tale om.

Annonce:

- Sagen er nu efterforsket til bunds, og vi har nu fået alle børnenes udlægninger af sagen. Forældrene ønskede ikke at udtale sig under afhøringen i tirsdags, lyder det fra Peter Kompden om sagen.

ekstrabladet.dk erfarer fra kilder tæt på forældreparret, at de har haft plejebørn i omkring 20 år i al den tid de har boet på en nedlagt landejendom. For lidt over en måned siden valgte parret dog - af ukendte årsager - at flytte fra boligen.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger indeholder sigtelsen ikke overgreb af seksuel karakter.

Læs meget mere om sagen i Ekstra Bladet i dag

Har du oplysninger i sagen om det sigtede forældrepar, - eller har du været i pleje hos familien, så send os en sms på 1224

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: