Misbrugte børn skal møde deres mor

Politiet og Brønderslev Kommune etablerer kontakt med de misbrugte børn fra Serritslev og deres fængslede mor. Børnene er alle anbragt

Efter måneders adskillelse skal de otte børn fra Serritslev genforenes med deres mor. Hun sidder varetægtsfængslet, men i samarbejde med politiet vil Brønderslev Kommune forsøge at skabe kontakt mellem mor og børn.

I en pressemeddelelse oplyser kommunens børne- og ungedirektør, Henning Risager, at der nu bliver etableret en kontakt i faste rammer mellem mor og børn.

Henning Risager siger desuden, at han for børnenes skyld er glad for, at sagen nu nærmer sig en foreløbig slutning:

- Jeg tror slet ikke, at man gør sig begreb om, hvordan det har været for de her børn løbende at få deres liv fremstillet i medierne. Heldigvis ved vi fra børnenes opholdssteder og plejefamilie, at de trives, siger han.

Børnenes forældre blev anholdt i februar, og i midten af april blev de sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 213, der omhandler misrøgt. Kendes forældrene skyldige kan de få op til to års fængsel.

I forvejen er forældrene sigtet for vold og seksuelle overgreb mod mandens 20-årige datter.

Sagen om de misrøgtede børn i Brønderslev

* I slutningen af februar kontakter en 20-årig kvinde politiet og anmelder, at hun har været udsat for systematisk misbrug og vold af sin far og stedmor i hjemmet i Serritslev uden for Brønderslev.
* I huset bor også den 20-åriges otte søskende og stedsøskende.
* Børnene bliver siden tvangsfjernet og er i dag anbragt, dels på institutioner, dels hos plejefamilier.
* Nordjyllands Politi beslutter at sigte begge forældre for misrøgt. I forvejen var de sigtet for vold og seksuelle overgreb mod den 20-årige datter, der gik til politiet med sagen.
* Brønderslev Kommune beslutter at fjerne fire af de fem børn, som var anbragt hos en midlertidig aflastningsfamilie i en anden kommune. Dermed fremrykkede kommunen en allerede truffet beslutning om, at de fire den 1. juni skulle flyttes til varige opholdssteder.
* Tilbage hos aflastningsfamilien, som i februar tog imod alle ni børn, er nu kun en 18-årig, myndig søn.

kilde: ritzau