Drabschef anmeldes for racisme

Det er anden gang siden de kontroversielle udtalelser om rumænere, at drabschef Ove Dahl anmeldes for racisme

Efter drabet på en kvindelig stewardesse tilbage i marts måned udtalte Københavns drabschef Ove Dahl: 'Rumænerne er skruppelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner'. Nu anmeldes han for racisme (Foto Mogens Flindt)
Efter drabet på en kvindelig stewardesse tilbage i marts måned udtalte Københavns drabschef Ove Dahl: 'Rumænerne er skruppelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner'. Nu anmeldes han for racisme (Foto Mogens Flindt)
Følg Krimi

Københavns drabschef Ove Dahl er nu igen kommet i vælten for sine kontroversielle udtalelser om rumænere.

Denne gang er det Landsforeningen Krim, som melder drabschefen for racisme. Foreningen beder desuden statsadvokaten om at undersøge magtmisbrug hos Københavns Politi.

'Skruppelløse rumænere'
Udtalelserne, der er genstand for tumult, faldt i marts efter, at en rumænsk mand dræbte en kvindelig stewardesse på et hotel i København. Til dagbladet Politiken sagde Ove Dahl, at rrumænerne er skruppelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner. Det er en helt anden kultur'.

Kort efter blev Ove Dahl anmeldt af Den radikale næstformand, Zenia Stampe. Hun valgte dog dagen efter at trække politianmeldelse tilbage.

Men nu har Landsforeningen Krim gransket sagen, og formanden, advokat Claus Bonnez mener, at der er belæg for at anmelde Ove Dahl.

Grove udtalelser
- Der er efter Landsforeningen Krims opfattelse rimelig grund til at antage, at drabschef i Københavns Politi, Ove Dahl, har overtrådt straffelovens regler om racisme, siger Claus Bonnez i en pressemeddelelse.

- Især udtalelserne: 'Rumænerne er skruppelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner', som drabschef Ove Dahl er citeret for, synes at være ganske grove, når de sammenlignes med udtalelser, som andre er blevet sigtet eller straffet for at være fremkommet med.

Ud over racismeanmeldelsen beder Krim også statsadvokaten undersøge, om de personer, der har opgivet strafforfølgningen af Ove Dahl, kan straffes for magtmisbrug, da de ikke valgte at føre anmeldelsen videre.

En racistisk udtalelse skal ifølge straffeloven forfølges, også selv om anmelderen trækker sin anmeldelse, lyder det fra Krim.

- Dette indebærer, at politiet i tilfælde, hvor der er tilstrækkeligt bevis for, at en udtalelse er i strid med bestemmelsen, ikke kan frafalde sagen blot fordi en anmelder ønsker at tilbagekalde anmeldelsen, forklarer Claus Bonnez.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.