Fremmed person i cockpit før flystyrt

Sorte bokse har registeret mystisk kvindestemme om bord på det forulykkede polske præsident-fly

Flyet styrtede ned ved den russiske by Smolensk med Polens præsident Lech Kaczynski og højtstående medlemmer af den polske regering om bord. (Foto: AP)
Flyet styrtede ned ved den russiske by Smolensk med Polens præsident Lech Kaczynski og højtstående medlemmer af den polske regering om bord. (Foto: AP)

MOSKVA (ekstrabladet.dk): Der var en fremmed person i cockpittet inden TU-154-fly styrtede ned ved den russiske by Smolensk med Polens præsident Lech Kaczynski og højtstående medlemmer af den polske regering ombord den 10. april. Det kom frem i lyset i forbindelse med undersøgelsen af de sorte bokse som har registreret samtalerne i cockpittet før katastrofen, afslører den polske tv-station TVN-24.

Mystisk kvinde
Udover samtalerne mellem tre piloter og en mekaniker, opdagede efterforskere en mystisk kvindelig stemme i cockpittet. Hun var bestemt ikke medlem af flyets besætning. De polske myndigheder har endnu ikke afsløret identitet af den fremmede kvinde eller resultater af deres undersøgelse i samarbejde med russiske eksperter.

Adfærd fra tredje person
Ifølge den polske tv-station TVN-24 er det militær anklagemyndighed der undersøger årsagen til flystyrtet i Polen. Efterforskere arbejder stadig med flere teorier, herunder om teknisk og menneskelig fejl, dårlig sikkerhed og 'adfærd fra tredje person', som kan betyde terrorangreb eller handling der kunne påvirke besætning.

Imidlertid sender den polske regering en gruppe kriminalteknikere til Smolensk. De skal undersøge mange personlige ejendele, der hører til ofre for katastrofen og som stadig ligger på nedstyrtningsstedet.