Annonce:
Annonce:

Rockerfred mellem HA og Bandidos

Hells Angels og Bandidos i Tyskland har indgået fredsaftale

Freden mellem Hells Angels og Bandidos i Tyskland er nu cementeret. (Arkivfoto: Claus Lunde)
Freden mellem Hells Angels og Bandidos i Tyskland er nu cementeret. (Arkivfoto: Claus Lunde)
Annonce:
Følg Krimi

Så har freden atter sænket sig over Tyskland.

Efter et lille års tid med krig indgik rockerklubberne Hells Angels og Bandidos i går en fredsaftale. Det skriver Bandidos MC Germany på deres hjemmeside.

Den nordlige delstat Sleswig-Holsten har været særligt hårdt ramt i forbindelse med krigen.

Blandt andet sidder præsidenten for Flensborg-afdelingen i øjeblikket varetægtsfængslet for på motorvejen lige syd for den dansk/tyske grænse at have kørt sin Audi A8 ind i en gruppe Bandidos på motorcykler, der efter et besøg hos Bandidos i Danmark var på vej hjem.

Krigen har på flere måder fået drastiske konsekvenser – begge klubber er således blevet gjort forbudt i delstaten Sleswig-Holstein. Samtidig har jurister under forbundsregeringen undersøgt muligheden for at forbyde begge klubber i hele Tyskland.

Annonce:

Flere rockere er enten blevet dræbt eller hårdt såret. Desuden har også en politimand mistet livet i krigen. Det skete i midten af marts, hvor en specialgruppe skulle storme et hus i den lille by Anhausen i delstaten Rheinland-Pfalz.

I huset boede en 43-årig HA-rocker, der var under mistanke for pengeafpresning. Netop da politifolkene skulle til at trænge ind, skød rockeren mod den stadigt lukkede dør. Rockeren skød, fordi han frygtede, at politifolkene var Bandidos-folk.

I Danmark har der gennem længere tid været et spændt forhold mellem de to rockergrupper. Begge klubber mener, at den anden part har overtrådt de interne spilleregler, der blev knæsat ved fredsslutningen af den Store Nordiske Rockerkrig tilbage i sidste del af 1990'erne.

Således har de jævnlige møder, der er blevet holdt mellem klubberne for at bilægge stridigheder, været suspenderet gennem de sidste måneder.

Om den tyske fred kan få indflydelse på forholdene i Danmark er endnu for tidligt at sige, vurderer kilder.

Annonce:

Gårsdagens fredsaftale kommer ikke helt uventet. Gennem den seneste måned har der været våbenhvile mellem de to grupper.

– Vi har aftalt, at begge parter foreløbigt skal blive i hvert sit hjørne, sagde Frank Hanebuth dengang til tyske medier.

Frank Hanebuth er præsident for HA-afdelingen i Hannover. Han går for at være en de mest magtfulde HA’ere i Tyskland.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: