Annonce:
Annonce:

15 irakere fløjet ud af Danmark

De afviste irakiske asylansøgere, der blev hentet i nat, er nu lettet med et fly fra Roskilde Lufthavn

Her holder flyet med de udviste  irakiske asylansøgere på landingsbanen i Roskilde Lufthavn ved Tune. Kort efter billedet blev taget, lettede maskinen. (Foto: Kenneth Meyer)
Her holder flyet med de udviste irakiske asylansøgere på landingsbanen i Roskilde Lufthavn ved Tune. Kort efter billedet blev taget, lettede maskinen. (Foto: Kenneth Meyer)
Annonce:
Følg Krimi

Efter at politiet i nat hentede en busfuld med afviste irakiske asylansøgere i Ellebækfængslet, er der gjort kort proces: irakerne blev klokken lidt over 6 onsdag morgen sat på et fly i Roskilde Lufthavn i Tune. Det meddeler Ekstra Bladets fotograf på stedet.

Klokken lidt i halv syv lettede flyet fra lufthavnen og forventes at lande i Bagdad senere i dag. Ifølge tre af de udviste irakeres advokat, Kåre Traberg Smidt, er der i alt hentet omkring 15 irakere

- Jeg regner med at det er cirka femten personer, der er udsendt, siger han til ekstrabladet.dk.

Kåre Traberg Smidt kritiserer også, at han ikke havde fået besked om udsendingerne, før de havde fundet sted.

Op mod 30 politikøretøjer
Irakerne blev hentet klokken fire i nat, da op mod 30 politivogne deltog i en aktion ved Ellebækfængslet i Sandholmlejren ved Allerød i Nordsjælland.

Annonce:

Gruppen Kirkeasyl, der også protesterede over rydningen af Brorsons Kirke i august, forsøgte natten igennem t blokere vejen væk fra Sandholmlejren.

Der var omkring 200 aktivister til stede, der sad på den iskolde asfalt. De blokerede også kørebanen med såkaldte spanske ryttere - store metalkryds, som står på det militære øvelsesterræn omkring Sandholmlejren.

Politiet smuttede ud ad bagvejen
Politiet trak ifølge Kirkeasyl kniplerne for at komme igennem aktivisternes blokader. To aktivister blev kortvarigt anholdt i løbet af natten, men ifølge Henrik Suhr, Nordsjællands Politi, er de begge løsladt igen.

Politiet fandt en bagvej ud af Ellebækfængslet, som de afviste asylansøgere blev eskorteret ud gennem.

Demonstranterne er taget hjem
Tidligt onsdag morgen forlød det, at en busfuld med aktivister var på vej mod Roskilde Lufthavn fra København. Men klokken 07 meddelte Kirkeasyl på foreningens hjemmeside, at de sidste aktivister nu tager hjem.

Annonce:

Udvisningen af irakerne bliver muligvis markeret med demonstrationer senere i dag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: