Natklubejer dømt som lånehaj

Den københavnske natklubejer Carsten Damgaard er idømt to års fængsel for at låne penge ud til ågerrenter og true skyldnerne

Natklubejer Carsten Damgaard er dømt for åger, ulovlig tvang, afpresning og rufferi.(Foto: privat)
Natklubejer Carsten Damgaard er dømt for åger, ulovlig tvang, afpresning og rufferi.(Foto: privat)

Den 43-årige natklubejer Carsten Damgaard blev i dag idømt to års fængsel ved Københavns Byret for åger, afpresning, ulovlig tvang og rufferi. Han fik konfiskeret 800.000 kr. i ulovlig fortjeneste.

Manden bag 'Bunny Bar' i Helgolandsgade lånte 4,5 mio. kr. ud til folk i pengenød, blandt dem en kendt falleret ejendomsmatador, og krævede op til 20 procent i rente - om måneden.

Dommer Merete Engholm sagde ved domsafsigelsen, at straffen ville have været strengere, hvis ikke sagen var blevet så gammel. Nogle af forbrydelserne skete tilbage til 2002 og 2004.

Når renter og afdrag ikke blev betalt til tiden, brugte han så grove trusler mod skyldnerne, at tre af dem gik under jorden i udlandet.

Flækker skallen på dine børn
Ifølge anklageskriftet truede han bl.a. en skyldner med at få 'klippet fingrene af', 'cuttet hånden af' og med at få 'brækket arme og ben'.

Truslerne gik også ud over en skyldner, der er far til fire børn og som havde lånt 330.000 kr. af natklubejeren:

- Du skal aflevere en stor pose mønt i dag, min ven. Ellers flækker jeg skallen på dig og dine fire børn ! Har du fattet det !

Københavns Byret mente, at truslerne skulle straffes som ulovlig tvang og ikke som afpresning, som der var rejst tiltale for. Dog fandt byretten Carsten Damgaard skyldig i afpresning for én af truslerne mod en skyldner.

Truslen blev indtalt på hans telefonsvarer og lød bl.a.:

- Så dit fede svin mand. Nu har jeg sgu lige lagt en 20´er oven i hatten til den, der får fat i dig. Så nu skylder du sgu mig lidt mere gamle. Det bliver mere og mere. En 80-100 stykker. Jeg siger til dig. Selvom du har betalt de penge, så smasker jeg dig fuldstændig til lirekassemand første gang, jeg finder dig.'

Også dømt for rufferi
Natklubejeren har under retssagen erkendt, at han lånte mange penge ud. Men renterne var ikke åger og han nægtede også tiltalen for afpresning.

Carsten Damgaard blev også dømt for rufferi, fordi en række luksus-ludere kaprede kunder på 'Bunny Bar'.

Pigerne skulle sørge for, at kunderne købte for mindst 1000 kr. i baren, helst dyr champagne, før de fik lov at forlade natklubben med en pige under armen.

Byretten lagde bl.a. vægt på, at de prostituerede fik 10-15 % i provision af champagnesalget og at de havde fri fortæring om omklædningsforhold på natklubben.

Damgaards 47-årige kompagnon og medindehaver af 'Bunny Bar' blev også dømt i sagen. Han fik seks måneders betinget fængsel for rufferi.

Begge ankede dommen på stedet til frifindelse.