Annonce:
Annonce:

Pengeproblemer gjorde ham til terrorist

En tvangsauktion og store økonomiske problemer var med til at gøre Faisal Shahzad til muslimsk ekstremist

Faisal Shahzads personlige nedtur gjorde ham til terrorist, mener venner. (Foto: AP)
Faisal Shahzads personlige nedtur gjorde ham til terrorist, mener venner. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Det var alvorlige pengeproblemer og en truende tvangsauktion, som var med til at radikalisere Times Square-bombemanden, Faisal Shahzad, fortæller venner og familie.

Faisal Shahzad var ind til fornyeligt en veltilpasset mand med handelsuddannelse og job i finansverdenen, men hans personlige nedtur gjorde ham til terrorist, skriver New York Times, som har talt med venner og familiemedlemmer til den nu terrorsigtede pakistansk-amerikaner.

30-årige Shahzad blev ifølge kilderne inden for det seneste år mere reserveret og religiøs. Det skete, mens han stod over for økonomiske problemer og mistede huset i Shelton, Connecticut.

- Der var ingen tegn på, at han var ekstremist. Han var ikke engang religiøs. Men han mistede grebet under den finansielle krise, fortæller en ven af Shahzad til New York Times.

Annonce:

Taliban-forbindelser
Selv om Faisal Shahzad har fortalt de amerikanske myndigheder, at han handlede alene, tyder mere og mere på, at militante islamiske grupper har spillet en rolle i den fejlslagne terroraktion.

FBI-agenter, som nu i to døgn har afhørt en samarbejdsvillig Shahzad, oplyser til New York Times, at der er tegn på, at den sigtede har været i kontakt med den pakistanske Taliban-bevægelse under en rejse til Pakistan sidste år. Det var da også gruppen Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), som kort efter bombeforsøget i New York lørdag aften påtog sig ansvaret for terrorhandlingen.

Bombetræning i Pakistan
De pakistanske myndigheder har sagt, at Shahzad har været i landet 13 gange på syv år. Han har ifølge anklageskriftet modtaget bombetræning i Waziristan i Pakistan. Shahzad, der er født i Pakistan og blev amerikansk statsborger sidste år, er blandt andet sigtet for terrorisme og for at have gjort forsøg på at anvende masseødelæggelsesvåben inden for USA's grænser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: