Forbyder Hells Angels og Bandidos

Tysk politi har lukket og opløst rockerklubberne i Flensborg og Neumünster og slår efter dansk forbillede ned på medlemmerne

Maskerede tyske betjente piller Hells Angels-skilte ned fra den nu forbudte klubs hus i Flensborg. (Foto: Karsten Sørensen)
Maskerede tyske betjente piller Hells Angels-skilte ned fra den nu forbudte klubs hus i Flensborg. (Foto: Karsten Sørensen)
Følg Krimi

Rockerklubberne Hells Angels og Bandidos eksisterer officielt ikke længere i Slesvig-Holsten lige syd for den dansk/tyske grænse. Delstatens indenrigsminister, Klaus Schlie, har opløst og forbudt både 'Hells Angels MC Charter Flensburg' og 'Bandidos MC Probationary Chapter Neumünster' og har efter dansk forbillede indført en nul-tolerance-politik over for rockerne.

- Vi gør som danskerne, siger en talsmand for politiet, Jürgen Sievers, og henviser til, at dansk politi i samarbejde med bl.a. Skat har indført den såkaldte Al Capone-model, hvor det ikke alene drejer sig om at få kriminelle rockere sat i fængsel, men også at flå dem for deres værdier.

Rockerne klager
Både Hells Angels og Bandidos har bebudet, at de vil indbringe klubforbuddet for domstolene.

- Naturligvis gør vi det, lyder det fra en talsmand for Hells Angels Tyskland, kaldet Django.

- Forbuddet er jo nedlagt efter en nazi-paragraf fra Det tredje rige.

Danske venner
Hells Angels og Bandidos, der ligesom tyske politi har tæt kontakt og samarbejde med danske ligesindede, har i mere end et år kæmpet om angiveligt både narko- og prostitutionsmarkedet i Nordtyskland. Det har ført til både skyderier og knivstikkerier. Lederen af Hells Angels i Flensborg er i øjeblikket fængslet for på motorvejen lige syd for den dansk/tyske grænse at have kørt sin Audi A8 ind i en gruppe Bandidos på motorcykler, der efter et besøg hos Bandidos i Danmark var på vej hjem.

Veste beslaglagt
Forbuddet mod de nu ulovlige klubber blev fulgt op af en storstilet politiaktion, hvor omkring 300 betjente stormede ti lejligheder og tømte Hells Angels-klubhuset i Flensborg og Bandidos-basen i Neumünster og pillede symboler og skilte af bygningerne. Betjentene beslaglagde bl.a. en snes veste og stakkevis af t-shirt med Hells Angels og Bandidos-logoer. Syv skudsikre veste og en del ammunition fik rockerne heller ikke lov at beholde.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind