Natklubejer tiltalt: Jeg flækker skallen på dine børn

En natklubejer er tiltalt for åger, afpresning og rufferi. Han lånte millioner ud på det grå lånemarked og brugte grove trusler mod skyldnerne, lyder tiltalen

Den tiltalte natklubejer lånte 4,5 mio. kr. ud til folk i pengenød, mener anklageren.(Privatfoto)
Den tiltalte natklubejer lånte 4,5 mio. kr. ud til folk i pengenød, mener anklageren.(Privatfoto)

- Du skal aflevere en stor pose mønt i dag, min ven. Ellers flækker jeg skallen på dig og dine fire børn ! Har du fattet det !

Sådan lød truslen på en sms til en skyldner, der havde lånt 330.000 kroner på det grå lånemarked hos en københavnsk natklubejer.

Han forlangte op til 20 procent i rente - om måneden. Og hvis pengene ikke faldt, blev skyldnerne udsat for så grove trusler, at tre af dem gik under jorden i udlandet.

Skyldneren, hvis fire børn blev truet på livet, brød helt sammen og er stadig under psykologbehandling.

Menneskelige tragedier
- Det er blot en af mange tragedier, som den tiltaltes ågerforretning har ført med sig, sagde anklager Peter Messerschmidt, da han i dag i Københavns Byret krævede natklubejeren idømt op til tre års fængsel.

Anklageren peger på, at natklubejeren har dyrket kampsport i årevis og kørte rundt med et baseball bat i sin bil. Derhjemme havde han også et bat og en totenschläger.

Natklubejeren nægter sig skyldig. Han erkender, at han er spiller og har lånt mange penge ud, men at renterne var i orden.

Han er også tiltalt for rufferi, fordi hans natklub levede af luksus-prostituerede, der lokkede sexkunderne til at købe champagne til 1000 kr. flasken.

Falleret ejendomsmatador
Ifølge anklageskriftet lånte natklubejeren 4.560.000 kroner ud til folk, der var i akut pengenød og som bankerne havde slået hånden af.

Anklagen omfatter syv forhold af ågerlån, fem afpresninger, et tilfælde af ulovlig tvang, rufferi og våbenloven.

Blandt lånerne var en kendt falleret ejendomsmatador, der fra at være mangemillionær, måtte låne 30.000 kr. af natklubejeren for at betale de vigtigste regninger.

Renten var 20 procent om måneden og da den forhenværende ejendomsmatator ikke betalte, skyldte han pludselig 210.000 kr.

Han 'flygtede' til Spanien, men tre år senere kom han hjem og håbede på, at gælden var glemt.

Det var den ikke. Natklubejeren fandt ham og efter grove trusler, hvor han blandt andet fik besked på, at der var udsat en dusør på hans hovede, betalte ejendomsmatadoren 130.000 kr. til natklubejeren.

Tjente 1,2 mio. kr. i ulovlige renter
Anklagemyndigheden kræver knapt 1,2 millioner kr. konfiskeret hos natklubejeren, som han har tjent i ågerrenter. Skattevæsenet er også ved at granske hans forretning.

De mange trusler blev opsnappet af politiet, der aflyttede natklubejerens telefoner og sms-beskeder, fordi han var under mistanke for narkohandel. Narko-mistanken blev opgivet, men i stedet afdækkede efterforskningen en ågerforretning, mener anklageren.

Natklubejerens forsvarer Niels Fredsted afviser, at renterne var åger:

- Den, der har svært ved at låne penge, er også indstillet på, at så koster det - også selvom det i andres øjne kan se ud som åger. Jeg synes heller ikke, at det ser pænt ud med den rente min klient har taget, men det gør det ikke til åger, sagde forsvareren i retten.

Han afviste, at truslerne var afpresning: - Min klient hører nok til de mennesker, som min bedstemor mente, skulle have vasket munden i sæbe. Når man låner penge ud og råber lidt højt for at få dem igen, så er det ikke afpresning, mente forsvareren.

Der falder dom i sagen i næste uge.