Annonce:
Annonce:

Dansk forfatter truede søns plageånd

Ikke mere pis: Robert Zola Christensen dømt skyldig i ulovlige trusler mod 13-årig klassekammerat til hans søn

Robert Zola Christensen føler sig lettet efter han stoppede mobning af sin 13-årige sønFoto: Facebook
Robert Zola Christensen føler sig lettet efter han stoppede mobning af sin 13-årige sønFoto: Facebook
Annonce:
Følg Krimi

– Jeg måtte bare sætte en stopper for den mobning. Det var derfor, jeg tog hen til ham, siger den danske forfatter, Robert Zola Christensen.

I månedsvis havde hans 13-årige søn været et udsat mobbeoffer i den klasse i Lund i Sverige, hvor han gik. Han sagde ikke noget til sine forældre, som bekymrede så på, at deres dreng blev fysisk syg og var meget trist.

– Det var helt forfærdeligt, siger Robert Zola Christensen.

Annonce:

Til sidst betroede han sine forældre, hvorfor han var ked af det, og selv om forældrene forsøgte at få skolen til at stoppe det, skete der ikke noget. Da Robert Zola Christensens søn i april 2008 kom hjem og sagde, at han havde fået tæsk af bl.a. den 13-årige klassekammerat, tog faren sagen i egen hånd, og opsøgte den 13-årige plageånd. Han sagde på dansk ’Er der mere pis med dig, så får du problemer med mig’. Samtidig knyttede han hånden og virkede truende, har plageånden siden fortalt.

Gerne gøre det igen
Sagen blev for to år siden meldt til politiet, og i onsdags faldt der dom. Danskeren blev kendt skyldig i at have optrådt truende overfor den 13-årige dreng. Alligevel sidder den 46-årige Robert Zola Christensen med en god fornemmelse i kroppen. For selv om han er blevet dømt skyldig, så ville han gøre det igen, hvis han stod i samme situation.

– Jeg gjorde bare, hvad enhver mand ville være nødt til at gøre i samme situation, siger forfatteren, som skriver romaner men tidligere har været kendt som ekspert i vandrehistorier.

Meld mig bare
Drengen var alene hjemme med sin 15-årige storesøster, og da børnenes mor kom hjem og hørte om besøget, ringede hun straks til danskeren.

Annonce:

– Jeg var da nok også blevet sur, hvis en forælder havde opsøgt min søn i vores hjem, og skældt ham ud. Men at hun blander politiet ind i det, det var for meget, siger Robert Zola Christensen.

Sønnen har i dag skiftet klasse, ligesom flere andre klassekammerater har gjort, fordi klassen simpelthen ikke fungerede.

– Selv om han går på samme skole nu, så er mobningen stoppet. Vi vil gerne lægge det hele bag os nu, siger Robert Zola Christensen, som ikke ønsker at komme med detaljer fra den grove mobning, hans søn var udsat for. Blot at det både var psykisk og fysisk mobning.

Det hele værd
Robert Zola Christensen blev idømt 50 dagbøder af 300 svenske kroner, erstatning til mobberen og hans søster ligesom han skal betale sagens omkostninger. Alt i alt ca. 35.000 svenske kroner.

– Har det været det hele værd?

Annonce:

– Ja, det har det vel. Men det har ikke været så sjovt med den medieomtale, der har været i de lokale medier, men reaktionerne omkring mig har været meget positive. Folk støtter op om det, jeg har gjort, og folk har sagt, at det er godt, at der endelig er en forælder som står op for sit barn, siger Robert Zola Christensen.

Den 13-årige mobber har under hele forløbet nægtet sig skyldig i at være den, som har mobbet og tæsket Roberts søn.

Hvad synes du? Gjorde Robert Zola Christensen det rigtige - eller var hans trusler for meget?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: