Nynazister skar halsen over på dj

Racistiske drab er fortsat et omfattende problem i Rusland. Senest er ni medlemmer af en White Power-gruppe dømt i forbindelse med drabet på en sort discjockey

Ni medlemmer af en russisk nynazistgruppe, der kalder sig 'Simbirsk White Power' er blevet idømt straffe på op til 22 års fængsel i forbindelse med drabet på en afrikansk mand.

En domstol i den russiske by Uljanovsk idømte tre af gruppens medlemmer for selve drabet på den camerounske mand, Etizok Ndobe Ernest, i august 2008.

Ernest, som arbejdede som discjockey, blev angrebet på åben gade, da han var på vej hjem fra arbejde. Overfaldsmændene dolkede ham adskillige gange for derefter at skære halsen over på ham, siger efterforskere til avisen Kommersant.

De seks øvrige medlemmer af gruppen blev fundet skyldige i forskellige lovovertrædelser blandt andet medlemskab af en ekstremistisk gruppe, drabsforsøg og røveri.

Gruppen stod bag overfald på 10 ikke-hvide personer i 2008. Angrebene blev filmet med mobiltelefoner og sekvenserne efterfølgende lagt ud på internet.

I 2008 blev 120 personer dræbt i forbindelse med racistiske angreb i Rusland, oplyser Moskvas Bureau for Menneskerettigheder. I 2009 faldt tallet til 74.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri