Annonce:
Annonce:

Hun var sin fars slave

Veninde til 20-årig, der levede i rædselsfamilie: Hun er lettet, fordi hun har afsløret alt - og fordi misbruget stopper

Sasha Klæstrup Nielsen har været bedste veninde med den 20 årige pige som har været udsat for vold og misbrug af sin far og stedmor. (Foto: Per Rasmussen)
Sasha Klæstrup Nielsen har været bedste veninde med den 20 årige pige som har været udsat for vold og misbrug af sin far og stedmor. (Foto: Per Rasmussen)
Annonce:
Følg Krimi

- Jeg vidste godt, hun fik tæv og blev behandlet som en slave hjemme hos sin far og stedmor. Det har jeg oplevet med egne øjne. Men udadtil sagde hun, at hun havde det fint.

17-årige Sasha Klæstrup Nielsen er nær veninde med den 20-årige kvinde, der torsdag politianmeldte sin far og stedmor for grov vold, misrøgt og sexmisbrug.

En anmeldelse, der omgående medførte fire ugers varetægtsfængsling af forældrene - og tvangsfjernelse af hendes otte søskende fra en landejendom i Serritslev lidt nord for Brønderslev.

- Hun er lettet, men også meget skrøbelig lige nu. Det er voldsomt at skulle igennem alt det her, siger Sasha Klæstrup Nielsen.

Hun har svært ved at holde tårerne tilbage. Først i fredags gik det for alvor op for hende, hvilken grusom virkelighed hendes veninde har levet i.

Annonce:

Moderen var jaloux
-Vi talte ikke om, at hendes far sexmisbrugte hende. Men jeg følte, at det var underligt, at når jeg besøgte hende, så lod hendes far os aldrig alene. Han var omkring os hele tiden. Og selv om jeg følte, han så på mig og min krop med mærkelige, lidt uhyggelige øjne, så var han altid flink over for mig. Han solgte mig mobiltelefoner, tasker og andet, jeg havde brug for.

- Hendes stedmor var til gengæld meget jaloux og kaldte mig ’en billig tøs’ og sådan noget. Som om jeg kunne finde på at tage hendes mand. Det var ikke rart.

- Hun var også meget jaloux på min veninde og sagde ofte til faderen, at han ikke skulle kigge sådan på andre piger.

Den 17-årige er hele tiden i tæt kontakt med sin veninde, der nu bor hos sin biologiske mor. Sasha Klæstrup Nielsen har sin egen lejlighed, men bor lige nu hos sin familie i Guldborg for at få støtte i de her svære dage, hvor hun forsøger at være der for sin veninde. De to taler sammen mange gange om dagen via mobil og sms.

Jeg er så ked af det
- Min veninde siger, at hun har det godt nu, for nu har hun endelig fået fortalt alt det, hun gemte på - og nu holder overgrebene op, siger Sasha Klæstrup Nielsen og bryder sammen i gråd.

Annonce:

- Jeg er så ked af, at jeg ikke greb ind og hjalp hende og hendes søskende. For jeg vidste godt, der var noget galt hos familien.

Det blev bekræftet, da Sasha Klæstrup Nielsen for to år siden var på besøg hos den 20-årige og hendes familie, der dengang boede på Lolland.

Lå og kastede op
- Der var meget beskidt, forfaldent og ulækkert i deres hjem. En af børnene lå på sofaen og kastede op, fordi han havde spist nogle piller, som han havde fundet i sin mors taske. Men moderen tørrede bare brækket over med toiletpapir - og så var der ikke mere om det.

- Det hele var så ulækkert, at jeg - da jeg kom hjem - spurgte min mor, om det kunne være sundhedsfarligt at bo sådan. Og så gjorde jeg ikke mere. Jeg var også kun 14 år, og jeg tænkte mig ikke om, men i dag har jeg skyldfølelse over, at jeg ikke gik videre med det, siger hun.

Annonce:

- Det var også lidt underligt, at min veninde i perioder boede alene sammen med sin far. I en campingvogn ved et værksted i Nykøbing Falster og i et pensionat. Men hun sagde hele tiden, at det var fint nok.

Hun er klog og stærk
- Jeg har kendt hende, siden jeg var 14 år. Hun siger hele tiden, at jeg ikke skal bebrejde mig selv, og at vi skal komme videre. Hun er så stærk, fortæller Sasha Klæstrup Nielsen.

De to veninder lærte hinanden at kende, da de begge boede på et værested på Sjælland.

- Da min veninde blev 18 år, flyttede hun fra værestedet, men vi har holdt meget tæt kontakt lige siden.

- Det er helt forkert, når det bliver sagt, at hun er retarderet. Det er der intet om. Tværtimod. Hun er bare stille. Hun hjalp mig altid med lektier og var dygtig i skolen. Hun er klog og stærk, så hun skal nok klare det her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: