Fængslet for støtte til voldelig venstrefløj

En ung mand med tilknytning til den yderste venstrefløj er blevet varetægtsfængslet i en sag, der handler om vold og økonomisk støtte netop til grupper på den yderste venstrefløj

En ung mand med tilknytning til den yderste venstrefløj er i dag blevet varetægtsfængslet i 24 dage i en sag, der handler om vold og økonomisk støtte netop til grupper på den yderste venstrefløj.

Det er Politiets Efterretningstjeneste (PET), der sammen med en hel række politikredse, har slået ned i sagen, der handler om voldelig politisk ekstremisme.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger tilhører den fængslede researchkollektivet Redox - en gruppe, der har dedikeret deres liv til at holde øje med blandt andet det yderste højre og nynazister.

Computer indeholdt personfølsomme oplysninger
Under ransagningerne er der beslaglagt en computer-server, som indeholder personfølsomme oplysninger mv. om personer med tilknytning til den politiske højrefløj, herunder politiske partier og organisationer samt flere politikere. I mandens bil fandt politiet fandt knojern og jernrør.

Det drejer sig bl.a. om oplysninger der formodes at være tilvejebragt gennem hacking eller lignende. Computer-serveren indeholder ligeledes oplysninger om voldelige overfald på nogle af de personer, som er registreret i databaserne, skriver Politiets Efteretningstjeneste i en pressemeddelelse.

Flere konfrontationer
Gennem de seneste år har PET kunnet konstatere stadig flere konfrontationer mellem personer og grupperinger fra henholdsvis det højre- og venstreekstremistiske miljø i Danmark.

- Konfrontationerne får mere og mere karakter af organiseret voldsudøvelse, og vi har ligeledes set, at højre- og venstreekstremister målrettet forsøger at afdække og eksponere politiske modstandere gennem aktiviteter, der minder om privat efterretningsvirksomhed, siger chefen for PET Jakob Scharf.

Den unge mand er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 245 om vold samt straffelovens § 114f om støtte til grupper, der har til hensigt ved magtanvendelse at øve indflydelse på offentlige anliggender.