Afghanske børn holdes som sexslaver

Australsk program afslører, hvordan afghanske rigmænd og krigsherrer holder tusindvis af afghanske drenge som sexslaver. Børnene dræbes på brutal vis, hvis de ikke adlyder

Afghanske drenge ned til 10-årsalderen lokkes til at optræde for rigmænd for at tjene hurtige penge. Men de ender som sexslaver, og nogle slipper ikke med livet i behold. Drengene på dette billede er fotograferet i en anden sammenhæng, og har ikke noget med artklen at gøre. (Foto: AP)
Afghanske drenge ned til 10-årsalderen lokkes til at optræde for rigmænd for at tjene hurtige penge. Men de ender som sexslaver, og nogle slipper ikke med livet i behold. Drengene på dette billede er fotograferet i en anden sammenhæng, og har ikke noget med artklen at gøre. (Foto: AP)
Følg Krimi

Videoen herover viser en drengs optræden i det, der angiveligt er et tilfælde af 'bacha bazi'. Videoens ægthed er dog ikke blevet bekræftet.

Det nordlige afghanistan er scenen for en modbydelig og nedslående seksuel udnyttelse af drenge helt ned til 10-årsalderen.

Det afslører ABC News.

Drengene findes på gaden af professionelle alfonser, og oplæres i at synge og danse.

Afsættes til højestbydende
De fattige børn ved det ikke, men inden længe vil de være havnet som sexslaver hos afghanske rigmænd og krigsherrer, kommer det frem i programmet 'Four Corners'.

Ifølge programmet udnyttes drenge i tusindtal.

Sexslaveriet er en indbringende forretning for bagmændene, som ikke har problemer med at finde publikum til drengenes forestillinger, hvor de danser og synger iført kvindeklæder og makeup.

Efterfølgende afsættes de til højestbydende, som frit kan udnytte drengene seksuelt.

I mange tilfælde er ulydige drenge blevet brutalt mishandlet og slået ihjel af deres 'ejere'.

Fænomenet, der hedder 'bacha bazi' er bestemt ikke nyt, men er foregået i århundreder.

Man taler ikke om det
Det er ulovligt i Afghanistan, og forbuddet blev håndhævet af Taliban. Men efter regimet er presset væk fra magten, bliver forbuddet ikke længere håndhævet, skriver ABC.

FN har udpeget Radhika Coomaraswamy til at gøre problematikken kendt, men hun er pessimistisk, efter at have drøftet det med afghanske myndigheder.

- Det var meget klart for mig, og en person sagde det lige ud, at dette er noget, som man ikke taler om. Holdningen er, at først koncentrerer vi os om krigen, og derefter kan vi kigge på problemer som dette, siger hun til de undersøgende journalister i programmet.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.