Fem anholdt for trusler mod Pia Kjærsgaard

Fem personer med indvandrerbaggrund er anholdt for trusler på livet mod Pia Kjærsgaard. Truslerne kommer fra det somaliske miljø

Fem blev anholdt under aktionen i bl.a. Mimersgade, hvor politiet beslaglagde effekter.(Foto: Thomas Lekfeldt)
Fem blev anholdt under aktionen i bl.a. Mimersgade, hvor politiet beslaglagde effekter.(Foto: Thomas Lekfeldt)

Under en anholdelsesaktion på Nørrebro i formiddags anholdt politiet fem personer med indvandrerbaggrund, der sigtes for dødstrusler mod Pia Kjærgaard. Aktionen skete blandt andet i Mimersgade, erfarer ekstrabladet.dk.

Ekstrabladet.dk erfarer, at truslerne mod Pia Kjærsgaard formentlig kommer fra det somaliske miljø.

Ekstrabladet.dk erfarer desuden, at sagen er ganske alvorlig. Således skulle der være beviser for konkrete angrebsplaner mod Pia Kjærsgaard. Der skulle også have været konkrete trusler. Det nærmere indhold i angrebsplanerne kendes pt ikke.

- Jeg kan bekræfte, at vi har anholdt fem personer, der sigtes efter straffelovens § 266 om trusler mod Pia Kjærsgaard, siger chefpolitiinspektør Jørn Aabye, Københavns politi.

Politiet er nu i gang med at afhøre de anholdte og først senere på dagen afgør politiet om de sigtede skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Ekstra Bladet har netop talt med pressechef i Dansk Folkeparti, Søren Søndergaard. Han fortæller, at Pia Kjærsgaard er på ferie i udlandet sammen med sin mand, og at hun efter omstændighederne har det godt. Parret vender hjem i eftermiddag.

Københavns politi oplyser, at der kommer flere oplysninger om trusselssagen senere i dag.

Anholdelsesaktionen er sket i tæt samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste, PET, der i forvejen beskytter Pia Kjærsgaard.

Politiet fik for et par dage siden en anmeldelse fra Dansk Folkeparti om truslerne, oplyser chefpolitiinspektør Jørn Aabye.

Trusler ikke nyt for Pia Kjærsgaard

Trusler er ikke noget nyt for lederen af Dansk Folkeparti. I årevis har Pia Kjærsgaard modtaget trusler, og hun er døgnet rundt beskyttet af Politiets Efterretningstjeneste.

I 1998 måtte Pia Kjærsgaard flygte fra Nørrebro - hjulpet på vej af politiet.

I 2001 følte Pia Kjærsgaard sig truet af sortklædte unge og flygtede ind i en opgang i den tyske by Flensborg.

I 2001 blev Pia Kjærsgaard systematisk chikaneret af en ansat i Post Danmark. Flere af partilederens breve var blevet forsynet med både sorte fodaftryk, diverse skældsord, trusler og tegninger.

I 2002 trak Pia Kjærsgaard en peberspray for at skræmme en pågående kvinde væk på gaden i København.

I 2007 blev Pia Kjærsgaard omringet af Robin Hood-udklædte unge på Christiansborgs Slotsplads.