Drabssigtet far mentalt lammet i retten

Den 45-årige far, der for snart to uger siden, kvalte og knivstak sine to børn ihjel i Køge, er nu varetægtsfængslet på psykiatrisk afdeling. Manden var ude af stand til at tage stilling til sigtelsen

Efter over en uge i kunstig koma, var den 45-årige far, der efter at have dræbt sine to børn på ni og 12 år forsøgte at tage sit eget liv, af lægerne endelig blevet erklæret frisk nok til at blive stillet foran en dommer.

Det var dog mildest talt en overdrivelse. Manden, der blev ført ind til grundlovsforhøret i Roskilde klokken 12, optrådte som en fuldstændig mentalt lammet mand. Han blev halvejs båret ind i salen og var kun iført slåbrok, sygehusstrømper og en slange, der tilsyneladende førte til et urinkateter.

Mandens hænder og underarme var dækket af et hvidt klæde, der efter alt at dømme skjulte de snitsår, manden havde pådraget sig ved sit selvmordsforsøg efter drabet på sine to børn.

Kan ikke tage stilling til sigtelse
Ifølge forsvareren er den 45-årige mand så psykisk ude af balance, at han end ikke kan tage stilling til, om han erklærer sig skyldig eller ej.

Under hele første del af grundlovsforhøret virkede manden mentalt ude fra rækkevidde. Og det kom blandt andet også frem, at manden slet ikke er i en tilstand, hvor han kan afhøres af politiet.

Efter den første del af retsmødet lukkede dommeren da også dørene. Det skete med henvisning til en sjældent anvendt paragraf om den sigtedes værdighed.

Manden 'lykkedes' ikke med sit selvmords-foretagende og blev fundet ved siden af ligene af sine to børn i hjemmet i Hastrup. Efterfølgende har han været i så kritisk tilstand, at han har ligget på hospitalet indtil nu - uden at politiet har haft indgående mulighed for at afhøre ham.

Fængslet på psykiatrisk afdeling
Familiefaderen, der lå i skilsmisse med børnenes mor, blev dog allerede dagen efter drabene, der skete mellem den 29. til 30. januar, fremstillet in absentia - sigtet for drabene. Politiet har endnu ikke villet oplyse, hvordan familiefaderen har forsøgt at tage sit eget liv.

I grundlovsforhøret blev han fængslet indtil 4. marts - dog i surrogat på en pykiatrisk afdeling.