Far bortfører fem børn til Libanon

En far sigtes for at have bortført fem af sine seks børn til Libanon. De er i alderen otte til 17 år.

En 44-årig libanesisk far blev anholdt i morges i Københavns Lufthavn i Kastrup, da han kom hjem fra Libanon, hvor han ifølge politiets sigtelse skjuler sine bortførte børn. Han nægter sig skyldig.

Det er to sønner på 17 og 13 år og tre piger, en på 15 og tvillinger på otte år..

I august sidste år rejste han på ferie i Libanon sammen med børnene. Det skete med den 39-årige mors velsignelse, men hun fik et chok, da eks-manden kontaktede hende og fortalte, at ingen af børnene ville komme hjem til Danmark igen. De er alle danske statsborgere.

Et sjette barn, en 19-årig pige, er også i Libanon, men da hun er fyldt 18 år, kan faderen ikke sigtes for at have bortført hende.

Har ikke råd til at sende børnene hjem
Faderen skal angiveligt være villig til at sende de otte-årige tvillinger hjem til Danmark, men den 44-årige førtidspensionist har ikke råd til billetten. Derfor rejste han til København for at skaffe penge, men i lufthavnen ventede politiet i morges.

- Vi vidste, at han var med flyet. Vi har forsøgt at få løst sagen via de diplomatiske kanaler, men uden resultat, siger politikommissær Henning Schou Kofoed, afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Politiet har ingen kontakt med børnene og ved ikke, hvor de opholder sig i Libanon.

Under efterforskningen er den 44-åriges danske pension blevet stoppet for at lægge pres på ham til at udlevere børnene.

Den 39-årige mor fik ved en dom i Københavns Byret i 2001 tillagt forældremyndigheden alene. Børnene boede hos hende i Valby, men den 19. august sidste år fik eks-manden lov til at tage børnene med på ferie i Libanon og moderen var med til at skaffe pas til børnene. Hun havde ingen fornemmelse af, at eks-manden ville beholde børnene i Libanon.

Under et grundlovsforhør i Københavns dommervagt i dag fik den 44-årige sin anholdelse opretholdt i tre døgn, mens politiet efterforsker sagen.