Dansk kvinde anholdt for sex med kæresten

Dansk kvinde anholdt og sigtet i Kuwait, fordi hun stak af hjemmefra og havde sex med sin kæreste

En ung kvinde med dansk statsborgerskab er ifølge den kuwaitiske avis Al-Qabas blevet anholdt og sigtet for overtrædelse af kuwaitisk lov, fordi hun sneg sig til at have sex med sin kæreste.

Kvinden blev for nylig efterlyst af sin mor, efter at hun 14 dage forinden havde forladt sit hjem og ikke var vendt tilbage.

Samtidig med den unge kvindes forsvinden meldte en kuwaitisk familie deres unge søn savnet.

Den unge kuwaiter og den unge danske kvinde blev tre dage efter moderens efterlysning anholdt i en lejlighed i byen Salmiya.

Hvordan politiet fandt frem til parret er uklart.

Under politiforhør har den unge danske kvinde åbent erkendt, at hun har haft sex med kæresten gentagne gange, og at hun bebrejder sin mor, at moderen ikke vil lade hende gifte sig, med den hun vil.

Sagen er nu overgivet til anklagemyndigheden.

Borgerservice: Vi har hørt om sagen
I Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter man at have hørt om sagen, og en nærmere undersøgelse er nu iværksat.

- Historien er ganske ny, og i den version, vi har fået gengivet, er det faderen, der skal have efterlyst pigen. Vi har bedt vores folk på ambassaden i Riyadh i Saudi-Arabien om at kontakte de kuwaitiske myndigheder for at høre, om en dansk statsborger er blevet tilbageholdt. Men de kuwaitiske myndigheder har endnu ikke meldt tilbage, siger Inge Durant fra Borgerservice til ekstrabladet.dk.

Borgerservice blev opmærksom på sagen tidligere i dag via danske mediers henvendelse.

- I andre tilfælde er det ikke sikkert, at historierne når medierne. Vi kan også blive opmærksom på en sådan sag via henvendelser fra familiemedlemmer, men der er ingen fra kvindens familie, der har henvendt sig til os i den aktuelle sag, siger Inge Durant til ekstrabladet.dk.

Kender du til den unge kvinde eller hendes familie? Tip os på 1224