Annonce:
Annonce:

Birthe udpegede sin drabsmand

28-årig somalier fængslet i fire uger for knivdrabet på den 56-årige socialrådgiver Birthe Christiansen. Han nægter sig skyldig

Birthe Christiansen blev stukket adskillige gange med en kniv. (Foto: Google Maps og Struer kommunes hjemmeside)
Birthe Christiansen blev stukket adskillige gange med en kniv. (Foto: Google Maps og Struer kommunes hjemmeside)
Annonce:
Følg Krimi

Den 28-årige somalier, Kamal Omar Youssuf, der tidligere i dag blev anholdt for drabet på sin sagsbehandler, Birthe Christiansen, er netop blevet varetægtsfængslet i fire uger. Desuden har retten i Holstebro besluttet, at den sigtede skal mentalundersøges. Manden, der nægter sig skyldig, har kæret varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

Ifølge politiet stak Kamal Omar Youssuf sit offer helt vildt med en medbragt dolk. Det kom frem under grundlovsforhøret. Stikkene ramte i øjenregionen, ved det ene øre, flere steder i brystkassen tæt ved hjertet og i leveren.

Blødende fra mere end en halv snes knivstik sank den 56-årige socialrådgiver, Birthe Christiansen, om i en blodpøl på en p-plads ved sin arbejdsplads på Jobcentret i Holstebro.

Annonce:

Sagde hans navn
Den hårdt sårede kvinde nåede at sige gerningsmandens navn til en politimand, da hun en overgang var ved bevidsthed i ambulancen på vej mod traumecentret i Herning.

Da en politiassistent i ambulancen spurgte hende, om drabsmanden kunne være netop denne 28-årige mand, svarede den 56-årige, at det kunne det godt være.

Hun døde kort efter på operationsbordet som følge af blodtab.

Konflikt med offeret
Under afhøringen i retten erkendte den sigtede, at han i nogen tid har haft en konflikt med Birthe Christiansen, der havde frataget ham en praktikplads på grund en voldsepisode. Manden er sigtet for vold mod en nabo i Holstebro.

Det var meningen, at han skulle havde mødtes med Birthe Christiansen i dag og diskutere sine fremtidsmuligheder. Det fortalte offeret de vidner, der forsøgte at komme til hjælp. n de vidner, der forsøgte at komme til hjælp.

Drabsmanden stod gemt bag nogle cykelskure og sprang frem, da Birthe Christiansen mødte op på parkeringspladsen på Brogårdsvej.

Vidner, der nåede at se knivstikkeren udføre drabet, beskriver overfaldet som målrettet og brutalt.

Hvilket eller hvilke knivstik, der har medført døden, bliver måske afklaret ved obduktionen i Århus torsdag.

Den 28-årige somalier kom til Danmark som flygtning i 2008 og taler dansk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: