Råt gaderøveri mod 10-årig

10-årig dreng passet op af tre sydlandsk-udseende mænd, der truede med at smadre ham. Grøn Toyota med larmende udstødning efterlyses

Følg Krimi

En kun tiårig dreng blev kort før klokken 20 udsat for et usædvanligt råt gaderøveri i Køge, oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi til ekstrabladet.dk.

Drengen kom cyklende ad Københavnsvej ud for Strandlodsvej på vej mod sin bopæl, da en grøn bil med tre sydlandsk-udseende unge mænd sprang ud af bilen og passede drengen op.

- De trak hans overtræksbukser af og visiterede ham og truede med at smadre ham, hvis han ikke gav dem penge. Men han havde ingen værdier på sig. De forsøgte at true ham til at opgive sin adresse, så de kunne smadre ham. Det er lidt uklart om de forsøgte at true ham til tavshed, men drengen var snarrådig eller heldig nok til at opgive en ikke-eksistrende adresse, hvorefter mændene kørte væk, siger politiassistent ved Midt- og Vestsjællands Politi, Mikael Hansen, til ekstrabladet.dk.

Toyota efterlyses
Drengen har fortalt, at de tre gerningsmænd kørte i en grøn Toyota personbil.

- Alle vores patruljevogne er blevet bedt om at kigge efter den grønne Toyota med de tre gerningsmænd - vi betegner det som en ret grov forbrydelse mod et lille barn, siger Mikael Hansen til ekstrabladet.dk.

Bilen har ud over den grønne farve tre kendetegn. Højre baglygte virker ikke, nærlyset er gult, og udstødningen larmer.

Tilbydes krisehjælp
Både den 10-årige dreng og hans familie er chokeret efter overfaldet på den sagesløse dreng.

- Vi har en patrulje ude hos familien nu, og de bliver vejledt i, hvordan de kan opsøge lægefaglig og psykologmæssig bistand. Drengen led heldigvis ikke nogen fysisk overlast, men vi vil meget gerne have fat på gerningsmændene og skulle nogen have set den pågældende grønne Toyota omkring gerningsstedet eller have kendskab til bilen eller gerningsmændene, må de meget gerne henvende sig til os, siger Mikael Hansen til ekstrabladet.dk.

Gerningsbil stadig ikke fundet
Bilen og de tre gerningsmænd var klokken 23.20 endnu ikke lokaliseret.

- Jeg har lige sendt natholdet på gaden og har betonet, at jeg meget gerne vil finde den bil - der burde ikke køre så mange grønne Toyotaer rundt med de tre nævnte kendetegn. Vi skal have fat i de gerningsmænd. Vi hører fortsat meget gerne fra offentligheden, hvis nogen har tip om bilen eller gerningsmændene og rykker ud, lige så hurtigt, der kommer et varmt tip, siger vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi kort før midnat til ekstrabladet.dk.

Har du oplysninger i sagen - kontakt da Midt- og Vestsjællands Politi på telefon 46 35 14 48.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+