Bandemedlem støtter Per Larsen

Chefpolitiinspektør Per Larsen får støtte fra uventet kant til påstanden om, at PET ikke vidste meget om Blekingegadebanden i 1980'erne

Chefpolitiinspektør Per Larsen i København får støtte fra et medlem af Blekingegadebanden i diskussionen om, hvor meget Politiets Efterretningstjeneste (PET) vidste om banden i 1980'erne.

Per Larsen var dengang operativ leder af PET, som er blevet beskyldt for at holde på viden, der kunne have stoppet gruppen langt tidligere. Per Larsen afviser beskyldningen.

Nu siger et medlem af banden, Torkild Lauesen, at efterretningstjenesten tydeligvis ikke vidste meget om gruppen, og ikke forstod, hvad der foregik.

- Deres skygninger og aflytninger var sporadiske. De fandt for eksempel aldrig vores dæklejligheder. De havde heller ikke check på, hvem der var aktiv, og hvem der ikke længere deltog. Og mange af vores politiske kontakter havde de slet ikke kendskab til, siger Torkil Lauesen til hjemmesiden Modkraft.dk.

Beskyldningerne mod PET kommer fra Jørn Moos, tidligere efterforskningsleder i det almindelige politi. Han stod for efterforskningen efter røveriet i Købmagergade i København i 1988, hvor en ung politibetjent blev dræbt.