Westergaard-terrorist fængslet i fire uger

Den 28-årige somalier, der i går forsøgte at slå tegner Kurt Westergaard ihjel, er i retten i Århus blevet varetægtsfængslet i fire uger, de to uger i isolation

Den 28-årige somalier, der i går forsøgte at slå tegner Kurt Westergaard ihjel, er nu ankommet til retten i Århus på en båre, efter han blev skudt i armen og i benet af en betjent. (Foto: Ernst van Norde)
Den 28-årige somalier, der i går forsøgte at slå tegner Kurt Westergaard ihjel, er nu ankommet til retten i Århus på en båre, efter han blev skudt i armen og i benet af en betjent. (Foto: Ernst van Norde)
Følg Krimi

Grundlovsforhøret mod den 28-årige somliske mand, der i aftes forsøgte at dræbe Kurt Westergaard, startede i dag klokken 12.30.

Dørene blev efter kort tid lukket, og der blev nedlagt navneforbud mod den sigtede.

Manden ankom til retten på en båre og med et klæde over sit skaldede hovedet. Han blev i går ramt af skud i den ene arm og det ene ben, da han angreb en politiassistent, efter han forsøgte at dræbe tegneren. Efter en kort snak med sin forsvarer, Niels Christian Strauss, blev den 28-årige kørt ind i retslokale B.

Her blev sigtelsen læst op, før dørene blev lukket for offentligheden på grund af sagens videre efterforskning.

Ifølge dommer Christian Richter er manden sigtet for to gange forsøg på manddrab efter Straffelovens paragraf 237.

Ifølge anklagen forsøgte den 28-årige somalier, der er dansktalende og bosiddende på Sjælland, at tiltvinge sig adgang til Kurt Westergaards hjem med en økse. Det formodes, at han havde til hensigt at dræbe tegneren, og han forsøgte efterfølgende at komme ind i Westergaards hus i Viby Jylland gennem en havedør.

Manden er desuden sigtet for at have kastet en økse mod hovedet på en politiassistent og for at forsøge at stikke ham med en kniv.

Den 28-årige, der taler dansk, ville bekræfte, at han var blevet anholdt i aftes, men nægtede sig skyldig i alle anklager.

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) har manden med somalisk baggrund kontakter til terrornetværk i Østafrika, hvor han ifølge efterretningstjenesten er mistænkt for at have deltaget i terroraktioner.

Manden er varetægtsfængslet i fire uger, heraf de to i isolation.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind