Lod 5-årigt barnebarn være alene med terrorist

Kurt Westergaard løb ud på familliens badeværelse, der er sikret, men lod sit 5-årige barnebarn være alene i huset med øksemanden

Kurt Westergaard flygtede ud på sit badeværelse, da han blev overfaldet af en mand med en økse. Udenfor efterlod han sit femårige barnebarn alene med øksemanden. (Foto: Andreas Szlavik)
Kurt Westergaard flygtede ud på sit badeværelse, da han blev overfaldet af en mand med en økse. Udenfor efterlod han sit femårige barnebarn alene med øksemanden. (Foto: Andreas Szlavik)
Følg Krimi

I ren panik flygtede tegneren Kurt Westergaard ud på badeværelset i sit hus i Viby ved Århus, da en 28-årig somalisk mand sent i aftes skaffede sig adgang til hjemmet med en økse. Mens Westergaard flygtede ud i det sikrede rum, sad hans 5-årige barnebarn Stephanie alene tilbage i huset med den gale mand.

Kurt Westergaard så ikke selv den økse- og knivbevæbnede mand, der nu er sigtet for drabsforsøg, men det gjorde den lille pige.

Til BT siger Kurt Westergaard, at han var bekymret for pigen, mens han opholdt sig på toilettet og ventede på hjælp fra politiet.

Tegneren trykkede med det samme på sin overfaldsalarm, da han opdagede, at en mand var ved at trænge ind i hans hjem. Politiet nåede hurtigt til stedet, og efter en kort kamp måtte en betjent pacificere den 28-årige med to skud. Han blev ramt i en arm og et ben og kørt på hospitalet.

Den 28-årige fremstilles i grundlovsforhør i Århus klokken 12.00 i dag. Han sigtes på drabsforsøg på Kurt Westergaard og en politimand.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.