Somalier ville dræbe Kurt Westergaard

En yngre mand med somalisk baggrund er sigtet for drabsforsøg på tegneren Kurt Westergaard. Gerningsmanden trængte ind i Kurt Westergaards hus med en økse

Følg Krimi

Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard har været udsat for drabsforsøg af en 28-årig mand med somalisk baggrund.

Kort efter klokken 22 trængte gerningsmanden ind i Kurt Westergaards bolig i Viby ved Århus. Den 28-årige var bevæbnet med økse og kniv.

- Kurt Westergaard slog alarm, da manden forsøgte at trænge ind i hans bolig og få minutter efter var den første patrulje på stedet, siger chefpolitiinspektør Bent Nielsen til Ritzau.

Han fortæller, at politiet hele tiden cirkulerer i området på grund af truslerne mod tegneren.

Da betjentene kom til stedet, gik manden amok og forsøgte at smadre ruden til patruljevognen med en økse. Derefter valgte den ene betjent at skyde manden i arme og ben, fortæller Bent Nielsen.

Han blev efterfølgende i ambulance kørt på skadestuen i Århus. Den sigtede er såret, men ikke i livsfare. Han er nu sigtet for drabsforsøg mod Kurt Westergaard og en politimand og vil snarest muligt blive stillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling.

Det var Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en turban, der især vakte ekstremistiske muslimers vrede under Muhammed-krisen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind