Uskyldigt dømt for voldtægt af dreng

James Bain er den seneste i rækken af uskyldigt dømte amerikanere, som er blevet frifundet ved hjælp af dna-teknologi. Bain tilbragte 35 år i fængsel

James Bain giver sin forsvarer Robert Young et kram, efter at dommeren i Polk County har løsladt ham. (Foto: AP)
James Bain giver sin forsvarer Robert Young et kram, efter at dommeren i Polk County har løsladt ham. (Foto: AP)

James Bain foretog torsdag sit første opkald med en mobiltelefon, da han ringede til sin gamle mor og fortalte hende, at han var løsladt efter 35 år bag tremmer for en forbrydelse, han aldrig havde begået.

Der var ingen mobiltelefoner i 1974, da Bain blev dømt til fængsel på livstid for kidnapning og voldtægt af en niårig dreng i Florida, USA.

Der var heller ingen avancerede metoder til testning af dna-spor, som ellers kunne have fortalt myndighederne, at Bain ikke havde begået forbrydelsen. Bain blev dengang alene dømt på baggrund af et par tvivlsomme vidneudsagn.

Bærer ikke nag
Bain har tilbragt længere tid i fængsel end nogen anden af de 245 fanger, som i de seneste år er blevet renset og løsladt ved hjælp af dna-teknologi.

- Der er intet, som kan erstatte den tid, som James har mistet, siger Seth Miller, advokat for gruppen Innocence Project of Florida, som hjalp Bain med at genvinde sin frihed.

Da Bain i dag trådte ud af domhuset i Bartow, Florida, bar han en sort T-shirt påtrykt teksten: 'Ikke skyldig'. Han fortalte pressen om sin tro på Gud - og at han ikke bærer nag.

- Nej, jeg er ikke vred. For jeg har Gud, sagde han.

Grillet kalkun
Den 54-årige mand siger, at han nu glæder sig til at spise grillet kalkun og drikke sodavanden Dr. Pepper. Han håber også, at han kan vende tilbage til skolebænken og få sig en uddannelse.

Men først vil Bain skynde sig hjem til sin alderdomssvækkede mor, som ikke selv kunne tage i mod sønnen udenfor domhuset. Han ser frem til at bruge tid sammen med hende og resten af familien.

- Det er det vigtigste i mit liv lige nu - altså ud over Gud, siger han ifølge nyhedsbureauet AP.