Gentofte-borgere trues med pengeafpresning

Flere borgere i Gentofte har siden starten af december modtaget personlige trusselsbreve med krav om penge. Se brevet her

Flere borgere i Gentofteområdet i Nordsjælland har igennem de seneste dage modtaget et trusselsbrev med krav om pengeudlevering.

Læs brevet her

Brevet er skrevet på engelsk, fylder en A4-side og stilet personligt til de respektive borgere. I brevet fremlægges nogle helt specifikke krav og trusler fra pengeafpressernes side. Blandt andet kræves 215.000 kroner udleveret eller overført ved senere betaling. Modtageren har seks uger til at skaffe pengene.

'Nu tager dit liv en drejning'
- Vi har holdt dig under opsyn i et stykke tid. Du har en dejlig familie, og vi håber, du værdsætter dit lykkelige liv. (...) Men nu vil dit liv tage en drejning, står der skrevet i de indledende linjer i brevet.

Ifølge Nordsjællands Politi, som efterforsker sagen, er samtlige trusselsbreve dateret den 3. december men først sendt senere via en postfordelingscentral i Ringsted på Midtsjælland, så brevet er først landet i de forskellige postkasserne i går.

Mindst fem familier truet
- Vi har indtil videre modtaget henvendelser fra fem borgere, der har modtaget brevet. Det er klart, at nogen er da bekymrede og føler sig truede, udtaler Søren Greve fra Nordsjællands Politi til ekstrabladet.dk.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvilke områder, adresser eller personer, der har modtaget brevene. Men ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er nogle af brevene uddelt til familier på den samme villavej, mens de resterende breve er fordelt rundt omkring på andre adresser.

- Brevet er stilet til personer, der bor i lukrative beboelsesområder. Men vores teori er, at man simpelthen har taget en søgning på Krak eller Google eller lignende og stilet brevene til familier på de mondæne adresser, forklarer Søren Greve.

Truer med familien
I brevet trues modtageren blandt andet med at afsenderen vil 'invalidere et familiemedlem', hvis reglerne ikke bliver overholdt og modtageren går til politiet. 'Næste skridt vil blive mere fatalt', står der.

- Vi forventer at høre fra endnu flere, som har modtaget brevet, og vil godt sige, at folk selvfølgelig ikke skal indbetale pengene og frygte for deres liv, men vi vil godt sige, at vi naturligvis tager det her alvorligt, men betragter det som en form for trick-bedrageri og som en ubehagelig julespøg, lyder det fra Søren Greve.

Nordsjællands Politi opfordrer alle borgere, der modtager et tilsvarende trusselsbrev til at sikre det i et plastikomslag og aflevere det til politiet.

Kender du til breve som disse, eller har du selv modtaget et, så kontakt os på 1224@eb.dk