Annonce:
Annonce:

Her bliver der ballade under COP15

Aktivisterne er begyndt at løfte sløret for deres planer under klimatopmødet, der starter i dag. Allerede på fredag kan det give optøjer i det indre København

Der er optræk til flere sammenstød mellem politi og aktivister under klimatopmødet i København fra i dag og to uger frem. Her er de to parter tæt på hinanden ved en demonstration ved Amagerværket i september. (Foto: Benjamin Kürstein)
Der er optræk til flere sammenstød mellem politi og aktivister under klimatopmødet i København fra i dag og to uger frem. Her er de to parter tæt på hinanden ved en demonstration ved Amagerværket i september. (Foto: Benjamin Kürstein)
Annonce:
Følg Krimi

Der er godt nok kun anmeldt én demonstration til politiet - men et hurtigt kig på internettet slår fast, at der er masser af protester og aktioner i vente under klimatopmødet, der starter i København i dag, mandag.

Særligt fra på fredag og frem mod næste onsdag er der lagt i ovnen til flere ophedede stunder mellem aktivister og politi. Se alle aktionerne på ekstrabladet.dks kort herover.

Annonce:

Den første klimaaktion, der finder sted under COP15 ifølge ekstrabladet.dks oplysninger, er dog af fredelig karakter, arrangeret af Folkekirkens Nødhjælps såkaldte 'ungdomsnetværk'. Det er en såkaldt 'flash mob', hvor mennesker samles spontant, gør noget og smutter igen. I dette tilfælde er det en 'følg mig'-aktion, hvor folk leger kongens efterfølger og på en lang række følger efter den forreste. Ruten er angiveligt planlagt på forhånd - du kan se den på kortet ovenfor.

'Lad dig inspirere af ravage'
Men allerede på fredag kan de første sammenstød mellem aktivister og ordensmagten finde sted. Klokken 10 om morgenen - præcis - mødes aktivisterne på Nytorv i midten af København. Her får de tildelt farvede armbånd, der svarer til forskellige opgaver.

Dem med grønne armbånd skal skabe larm i gaden. Dem med lilla armbånd skal udbrede aktivisternes budskab med bannere, graffiti og plakater. Og mens dem med blå armbånd holder stand udenfor, skal gruppen med orange armbånd gå indenfor i aktionens 'mål': erhvervslivets 'klima-kriminelle'.

'Brug din fantasi til at forstyrre den almindelige orden. Kom forberedt og klædt til succes. Bliv inspireret af den ravage, disse mennesker påfører planeten', står der på aktionens hjemmeside.

Annonce:

Vil gå mod hoteller og kontorer
Allerede dagen efter kan der komme optøjer og konfrontationer igen. Lørdag den 12. december er dagen for den store, folkelige demonstration fra Christiansborg til Bella Center, men netværket Never Trust a COP vil også mødes ved Christiansborg lørdag eftermiddag. Men de opfordrer 'alle radikalt venstreorienterede, anarkister og autonome' til at tænke sig om, hvilken vej, de vil gå:

'Desværre leder den officielle rute for demonstrationen direkte ud af bymidten til en gold del af byen (Amager, red.) omkring konferencecentret, hvor den skal slutte. Det vil heller ikke være muligt for os at ombestemme os undervejs og vende om for at føre vores protest til befolkede områder, eftersom demonstrationen efter 30 meter krydser en hævebro, der kan afskære os fra den indre by på et øjeblik', skriver de på hjemmesiden.

Derfor vil Never Trust a COP-tilhængerne blive i byen, hvor der er gåafstand til 'de delegeredes hoteller, klima-profitørernes kontorer og butikker og dem, der sælger sig selv som grønne'. Selv den alternative klimakonference i Øksnehallen fremstilles som hyklere, der kan blive udsat for de radikale aktivisters aktioner.

Annonce:

Vil bryde ind i Bella Center
Også søndag den 13. er der lagt op til ballade, når en gruppe aktivister vil forsøge at blokere Københavns Havn. Og mandag den 14. vil aktivisterne forsøge at åbne Forsvarsministeriets kontorer 'for det vejr, de ændrer, og de folk, de holder ude'.

Den 16. december stiller aktivisterne så sig selv og ordensmagten den største udfordring. Under parolen ' Reclaim Power! Pushing for Climate Justice' vil de forsøge at bryde ind til Fn-topmødet i Bella Center.

De vil 'give stemme til dem, der ikke bliver hørt, det vil være en mulighed for at ændre dagsordenen, for at diskutere de virkelige løsninger'.

En del af aktionen vil angiveligt også være Bike Bloc, en kæmpemæssig cykel-aktion, der skal rydde aktivisternes vej mod Bella Center.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: