Annonce:
Annonce:

Efterlyst statsløs udløste terror-frygt

Statsløs palæstinenser tjekket på klima-mødets Dag 2, fordi politiet mistænkte ham for at være eftersøgt amerikansk terrormistænkt - to kvinder løsladt

Den stærkt bevogtede mand viste sig ikke at være amerikansk terrorist, men formentlig 'kun' en udlænding på illegalt ophold i Danmark. (Foto: Mogens Flindt)
Den stærkt bevogtede mand viste sig ikke at være amerikansk terrorist, men formentlig 'kun' en udlænding på illegalt ophold i Danmark. (Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Krimi

En højdramatisk Dag 2 under det københavnske klima-topmøde endte i aften med, at to kvinder kunne løslades efter flere timers undersøgelser. Dermed kunne by, politi og topmøde ånde lettede op - i denne omgang.

De to kvinder blev anholdt, da politiet tidligere på dagen ved et tilfælde fik færten af noget, det troede kunne være et terrorangreb under planlægning. Da tre mænd i en varevogn blev standset i Sydhavnen oplyste den ene et navn, som minder om en efterlyst amerikansk terrorist.

Det fik alle lamper til at lyse hos politiet, der førte de tre mænd til det særlige klimafængsel på Retortvej, der dermed fik sin debut.

Illegalt ophold
Samtidig blev forsvarets ammunitionsryddere og politiets egne bombehunde sat til at gennemsøge de tre mænds bil, men uden at der blev fundet noget af interesse.

Annonce:

En ekspreskontrol af mandens fingeraftryk viste dog, at han ikke var identisk med den efterlyste 25-årige amerikaner, men at der var tale om en statsløs palæstinenser, som dog også var efterlyst.

Men det er endnu usikkert, om manden opgav et opdigtet navn, eller om politiet fik forvansket mandens identitet ved en fejl.

- Han opgiver et navn, og det får vi så på en eller anden måde gjort til, at det skulle være navnet på en efterlyst amerikansk terrorist, siger talsmanden for Københavns Politi, Lars Borg, til Ritzau.

De to andre i bilen var en dansk statsborger født i Marokko og en statsløs palæstinenser, der begge bor i Danmark

Der blev passet på ham
Afhøringerne af de tre mænd førte frem til to adresser, hvor de to kvinder blev anholdt, mens man undersøgte sagen. Men omkring klokken 20 havde politiet så godt styr på sagen, at man kunne sætte de to kvinder fri igen.

Annonce:

Men frem til dette tidspunkt havde det almindelige politi og efterretningsfolkene i PET været oppe i det røde felt, og hele affæren blev omgærdet med en helt usædvanlig hemmlighedsfuldhed.

Det lykkedes alligevel ekstrabladet.dk's fotograf at spore poltiiet og en af de anholdte. Og fotografen kunne konstatere, at vagtsomheden i forhold til alt, hvad der rørte sig i nærheden af manden, var ekstraordinært høj.

Statsløs uden fast bopæl
I aften er følgende pressemeddelelse sendt ud fra politiets særlige klimamøde-tjeneste:

'Som opfølgning til sagen om fem personers anholdelse i forbindelse med, at en politipatrulje i dag kl. 10.58 standsede en dansk indregistreret Mercedes kassevogn på Sydhavnsgade kan følgende oplyses:

De to kvinder som efterfølgende blev anholdt i sagen er i dag kl. 20.05 løsladt uden sigtelse.

Annonce:

Den person, som oplyste generalia, som havde sammenfald med en 25-årig amerikansk statsborger, der er efterlyst for terrorisme, har vist sig at være identisk med en 25-årig statsløs palæstinenser uden fast bopæl. Pågældende var efterlyst med henblik på udsendelse af landet efter, at han havde fået afslag på sin ansøgning om opholdstilladelse i Danmark.

De andre 2 personer forventes løsladt i løbet af aftenen.'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: