Nynazister bag dobbelt-mord

To mænd anholdt – mistænkt for at have skudt russisk journalist og advokat

MOSKVA (ekstrabladet.dk): Politiet og efterretningstjenesten i Moskva har anholdt to nynazister fra bevægelsen Ruslands Nationale Union for at stå bag et bestialsk dobbelt-mord på den 24-årige journalist Anastasija Baburova og den 34-årige menneskeretsadvokat Stanislav Markelov, oplyser russiske medier med henvisning til en kilde hos anklagemyndighederne.

Pressekonference
Baburova og Markelov blev skudt på åben gade i byens centrum i januar i år af en maskeret mand– umiddelbart efter at de to forlod en pressekonference, hvor advokaten rettede kritisk mod myndighederne for at løslade en russisk oberst som afsonede fængselsstraf for drabet på en 18-årige tjetjensk pige.

Hævn
Motivet til drabet på advokaten var hævn for hans forsvar af ofrene for nationalistiske organisationer i domstolene, skriver netavisen newsru.com. Det lykkedes Markelov at vinde flere retssager som førte til en række sigtelser mod nynazister. Anastasija Baburova var krigs- og krimi-korrespondent på oppositionsbladet Novaja Gazeta. Hun blev kendt for sine kritiske artikler om den russiske nazi bevægelse og dækning af retssager mod nationalister og så kaldte patrioter.

Tusindvis af nationalister, patrioter og rabiate ortodokse marcherede i dag i Moskva og andre byer for at fejre landets nationale fest-dag: Folkets enhed dag. Ingen blev anholdt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri