Lisbet Nielsens kæreste er dømt for to drab

Myrdede sine kærester: Lisbet Nielsens mordsigtede kæreste, 46-årige Bjarne Østergaard Madsen, er tidligere dømt for to drab

Lisbet Nielsens kæreste er tidligere dømt for mord. (Privatfoto)
Lisbet Nielsens kæreste er tidligere dømt for mord. (Privatfoto)

Måske vidste Lisbet Nielsen det ikke. Men hun var kæreste med en fire år yngre mand, som er dømt for at have slået to kvinder ihjel.

Kilder tæt på Lisbet Nielsen bekræfter over for Ekstra Bladet, at den 46-årige sygeplejerske og mor til to var kæreste med Bjarne Østergaard Madsen fra Herning.

Parret boede ikke sammen, men var meget glade for hinanden, og i sommer var de på ferie i Californien med Lisbet Nielsens to sønner på 12 år og 14 år.

Men Lisbet Nielsens kæreste har en uhyggelig fortid med to kvindedrab på sin samvittighed.

Kvalte sin kæreste
Da Bjarne Østergaard Madsen var blot 16 år gammel kvalte han sin 15-årige kæreste Birthe Simonsen fra Kibæk ved Herning, men fordi han var så ung, blev han kun straffet med tre års fængsel. Efter blot to år var han på fri fod igen.

I 1990 begik han i en alder af blot 23 år sit andet drab. Denne gang på sin 21-årige kæreste, Vivian Nielsen, som han kvalte og gemte i en fugtig garage i Sjællandsgade i Herning. Kort før sin død fik Vivian Nielsen at vide, at hendes kæreste i 1983 havde slået Birthe Simonsen ihjel, og hun blev hunderæd for Bjarne Østergaard Madsen. Men familien kunne ikke overtale hende til at forlade ham, og kort efter blev hun slået ihjel efter et voldsomt skænderi på nat-restauranten La Cabana i Herning. Bjarne Østergaard Madsen blev ifølge Vivian Nielsens søster jaloux, fordi den unge kæreste talte med en anden mand.

Stjal kærestes pas
Dagen efter mordet stak Bjarne Østergaard Madsen af, men han blev snuppet i Frøslev, før det lykkedes ham at slippe over den dansk-tyske grænse. Han havde taget sin kærestes pas med og blev afvist af grænsebetjentene.

Bjarne Østergaard Madsen hævdede under hele sagen, at han intet kunne huske om drabet sent om natten, og han kom ikke i fængsel for sit andet drab, fordi han blev erklæret skizofren og uegnet til straf. Han blev derimod idømt forvaring og indlagt på et psykiatrisk hospital.